Sínekre dőlt fák miatt állt a vasúti forgalom Nagytusnád és Málnásfürdő között

Illusztráció

Fákat döntött a vasúti sínekre a szél szerda hajnalban Hargita és Kovásza megyében, ezért állt a forgalom a Málnásfürdő–Sepsibükszád–Tusnádfördő–Nagytusnád szakaszon. Négy személyszállító vonat vesztegelt az állomásokon – tájékoztatott a Román Állami Vasutak (CFR)

A brassói regionális vasúti társaság erre szakosodott szakemberei már az éjszaka folyamán megkezdték a kidőlt fák eltávolítását a sínekről, illetve a megrongálódott villamos vezetékek javítására is szükség volt. A munkálatok befejezéséig és a forgalom újraindításáig összesen négy személyszállító szerelvény vesztegelt Nagytusnádon, Sepsibükszádon és Málnásfürdőn: a Bukarest–Nagybánya, a Nagybánya–Bukarest, a Brassó–Gyergyószentmiklós és a Brassó–Madéfalva járat.

Az állami vasutak arra kéri az utasokat, hogy ebben az időszakban vegyék figyelembe a kedvezőtlen időjárási körülményeket, és indulás előtt tájékozódjanak a 021/9521-es telefonszámon az esetleges forgalomkorlátozásokról, késésekről. Ugyanakkor a vállalat honlapján a webkamera menü alatt figyelemmel követhetik a bukaresti, a temesvári, a brassói és a konstancai menetrendjelző táblákat, amelyek percenként frissülnek, és amelyekről tudomást szerezhetünk a késésekről, járattörlésekről.

HN-információ