2022. október 3, hétfő.
Hirdetés : an accessible web community

Simán győzött az ISK-SZAK

Mindkét ellenfelén túllépve, sima győzelemmel nyerte meg a Székelyudvarhelyen megrendezett harmadik számú európai kupakiírás, a Europe Trophy G csoportjának döntő tornáját a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztalitenisz-csapata, és már készülhet is az európai kupadöntőre.

Az asztalitenisz kapta a főszerepet szombaton a székelyudvarhelyi sportcsarnokban, ahol a Europe Trophy G csoportjának döntő tornáját rendezték, a házigazdák mellett egy észak-macedón és egy vajdasági klubcsapat részvételével.
A szombati küzdelmek nyitányaként a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK játékosai az észak-macedón bajnok, a Mladost ellen léptek asztalhoz, az udvarhelyieknél mindhárom játékos remekelt, György Szilárd, Sebastian Loso és Lucian Munteanu is szettveszteség nélkül lépett túl ellenfelén, így a mérkőzést 3–0-ra a házigazdák nyerték.
Délután a két vendégegyüttes, a Mladost és a szerb bronzérmes Temerin Asztalitenisz Klub mérte össze tudását, az észak-macedónok ezúttal is alulmaradtak, a mérkőzést 3–0-ra a vajdasági együttes nyerte.
Így a szombat esti mérkőzés lett az udvarhelyi torna döntője, melyben a hazaiak könnyedén vették az akadályt a dél-bácskai együttes magyarjai ellen. György Szilárd 3–0 győzött Vitsek Iván ellen, és hasonló eredményt hozott a Sebastian Loso – Pető Zoltán párharc, előbbi javára. Egyedül Orosz András tudott játszmát nyerni a házigazdák ellen, de a kétszeres szerb ifjúsági bajnok így is 1–3-ra alulmaradt Lucian Munteanuval szemben.
A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK tehát magabiztosan nyerte meg csoportját, és ott lehet a nyolc európai régió döntő tornáján, amelyet június 17–19-én rendeznek meg a csehországi Havirovban.

Szász Csaba

TOVÁBBI CIKKEK:

Felnőtt kosárlabdacsapat alakult Gyergyószentmiklóson

Sajtótájékoztatón mutatták be hétfőn az újonnan alakult gyergyószentmiklósi felnőtt kosárlabdacsapatot. A 16 fős keretből álló, CSS VSK névvel induló csapat a gyergyószentmiklósi sportiskola és...

Anyagi kárral járó közúti baleset történt a Nyikómentén

Két autó ütközött hétfő délelőtt Székelyszentléleken, a közúti balesetet anyagi kárral megúszták az érintettek, igaz, egyikük később ápolást kért, és kórházba szállították – közölte...

Dőltek a bábuk a Septimiában

Az esélyegyenlőség jegyében fo­gyatékkal élők számára rendezett ingyenes bowlingversenyt a székelyudvarhelyi Septimia Sport Klub. A kétnapos eseményen három megyéből közel hetvenen vettek részt. Közel 70...

Legfrissebb