Segítenek, ha tanácsra van szükség

Új irodát nyitott az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezete. A KözTér a Bethlen negyedben, a város egyik legnagyobb lakónegyedében kapott helyet, csütörtök délben avatták.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 5 perc
Segítenek, ha tanácsra van szükség
Új iroda. Közös tér, közös cél Fotó: Hadnagy Éva

Antal Lóránt, az RMDSZ városi szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket az RMDSZ új székelyudvarhelyi irodájának csütörtöki avatóján. Mint mondta, a szövetség munkája a közösségépítésről szól, éppen ezért február óta, mióta átvette a városi szervezet vezetését, ezen dolgoznak.

– Igyekeztünk sokat az emberek között lenni, szóba állni velük, meghallgatni problémáikat, és a jövőben is arra kérjük a lakosságot, hogy forduljanak hozzánk bizalommal. Már februárban megígértük a KözTér iroda létrehozását, és olyan helyre álmodtuk meg, ahol a lehető legközelebb van az emberekhez – ismertette a szenátor.

Bíró Barna Botond, az RMDSZ udvarhelyszéki elnöke is üdvözölte az iroda megnyitását, és ígéretet tett arra, hogy heti két alkalommal ő is fogadóórát tart majd. A szalagvágást követően Kakassy Norbert, a Székelyudvarhelyi RMDSZ ügyvezető elnöke, aki egyben az iroda vezetője is lesz, bemutatta az új KözTeret. Egyelőre két teremből áll a helyiség, az elsőben fogadják az ügyfeleket, a másikban pedig tárgyalásokat, előadásokat szerveznek. 10 és 18 óra között tartanak nyitva. A legkülönbfélébb kérések, iratok kitöltésében lehet a segítségüket kérni, de jogi és szakmai tanácsadást is biztosítanak.

– Legfontosabb célunk, hogy teret biztosítunk a lakosságnak egy nyílt kommunikációra a szervezet, a politikum és a lakók között, azért, hogy az igényeiket megfogalmazhassák. Ez a fajta kommunikáció képezheti az alapját annak, hogy határozattervezeteket, módosításokat nyújtsunk be – fogalmazott.

Mindezek mellett különböző eseményeknek is szeretnének helyet biztosítani az irodában, ezáltal is népszerűsíteni a közéletet, de szakembereket is bevonnak egy-egy téma kapcsán, így például keddenként heti rendszerességgel telekkönyvi ügyekben kaphatnak eligazításokat a lakók.

– Szeretnénk tartalommal megtölteni a hetet, éppen ezért különböző tanfolyamokat szervezünk majd – részletezte Kakassy Norbert irodavezető.