Rövid, de annál eredményesebb volt a bajnokság: Második lett az FK U16-os csapata

A tegnap véget ért 2021-es idényben csak egy találkozót vesztett az FK Csíkszereda U16-os csapata az Elit Ligában

Április 17-én kezdődött és tegnap zárult a labdarúgó Elit Liga U16-os korosztály számára kiírt 2020/2021-es pontvadászat. A bajnokságban az FK Csíkszereda csapata is részt vett, Kurucsai Milán tanítványai a döntőig meneteltek, ám ott megálljt parancsolt számukra az Academica Clinceni. A klubvezetés elégedett a gárda teljesítményével.

Rövid, de annál eseménydúsabb volt a labdarúgó Elit Liga az U16-os korosztály számára. A szakszövetség a 2020/2021-es idényben nyolc csoportra osztotta a negyvenkét csapatot, akik végül részt vettek a rövidített pontvadászatban, amely április 17-én kezdődött és tegnap ért véget. Az alapszakaszban a csapatok egy kört játszottak csoportjukon belül, a nyolc csoportgyőztes az elmúlt hét végén a negyeddöntőt játszotta le, az elődöntőket szombaton, a döntőt pedig tegnap rendezték, utóbbi három mérkőzésnek Buzău adott otthont.
Az FK Csíkszereda a csoportkörben három nagyszebeni, egy medgyesi és egy nyárádtői csapattal került össze, Kurucsai Milán tanítványai százszázalékos teljesítménnyel lettek elsők a 6. csoportban úgy, hogy csupán az utolsó meccsen kaptak gólt, miközben a csíki focisok 28 lőtt találatig jutottak. Május 28-án a negyeddöntőben hátrányból fordítva nyerték meg 2–1-re VSK Bákó elleni mérkőzést a csíkiak hazai környezetben, így bejutottak az elődöntőbe.
Szombaton a Buzăuban tartott döntő torna első elődöntőjében az FK Csíkszereda a Temesvári Banatul Kiválósági Központ csapata ellen lépett pályára, a 6. percben a játékvezető egy kezezés miatt ítélt büntetőt a csíkiak javára, ezt Buza Balázs ki is használta. Ugyan a temesváriak uralták a játékot, ám több gól nem született, így 1–0-s győzelemmel az FK nyerte a meccset.
– Jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk és létszámfölénybe kerültünk. Ezután nem tudtuk dominálni a játékot, az ellenfél pedig nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítésért. A második játékrészt is a küzdelem jellemezte, az adódó lehetőségeket nem tudtuk kihasználni. Az akarat döntőbe jutást eredményezett – nyilatkozta a találkozót követően Kurucsai Milán, a csíkiak edője.
A második elődöntőben az Academica Clinceni 3–0-ra nyert a Petrolul Ploieşti ellen. Érdekesség, hogy az Academica is százszázalékos teljesítménnyel nyerte csoportját, mi több, a gárda a csoportkörben és az elődöntőben sem kapott gólt, igaz, csatáraik sem jeleskedtek, hiszen a döntőig mindössze kilenc találatig jutott az Ilfov megyei csapat.
Sajnos a döntőben kinyílt az Academica gólzsákja és 3–0-s előnyre tettek szert, a találkozót végül a clinceni-i gárda 4–1-re nyerte meg.
– A döntős ellenfelünk kiváló játékosokból állt és nagyon szervezett, dinamikus játékot mutatott be, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Játékosaink mindent beleadva, szívvel-lélekkel játszották végig a döntőt és ezüstéremig jutottak az országos Elite Ligában. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, dicséretet érdemelnek. Egy új hét kezdődik, és folytatjuk a munkát, hogy a tőlünk telhető legjobbat hozzuk ki a következő idényben – nyilatkozta a döntő után Kurucsai Milán, az FK Csíkszereda vezetőedzője.
A csíki klub utánpótlásának már van tehát egy érme az U16-os csapat második helyét követően, sőt biztosan érmes lesz az U19-es gárda is, hiszen vasárnap 14 órától Mogoşoaián a Konstancai Viitorul ellen játssza az Elit Liga döntőjét.

Negyeddöntősök

Az FK Csíkszereda bejutott a legjobb nyolc közé az U15-ös lány országos bajnokságban, miután a csapat az 1. csoportban első helyen zárt. A csoportkörben a csíki lányok 10–0-ra nyertek a VSK Marosvásárhely és 16–0-ra a Sepsi OSK ellen, míg a Székelyudvarhelyi Vasas Femina 3–2-re győzött a sepsiszentgyörgyiekkel és 11–0-ra a marosvásárhelyiekkel szemben, a két Hargita megyei gárda egymás ellen 1–1-es döntetlennel zárt.

Az FK Csíkszereda U16-os csapatának kerete

Kapusok: Deák Csaba, Simon Máté.
Hátvédek: Keresztes Tamás, Csedő Szilárd, Vajda Roland, Tamás Bence, Zöld Hunor, Colceriu Flavius, Péter Zsombor.
Középpályások: Balogh Szilárd, Dusinszki Szabolcs, Lőrincz Csongor, Birtalan Tamás, Buza Balázs, Fazakas Henrik.
Csatárok: Bákai Péter, Orbán Milán, Kovács Erik, Ambrus Tamás, Karácsony Gellért, Lázár Magor, Tőkés Attila Benjámin.
Szakmai stáb: Kurucsai Milán – vezetőedző; Benkó Tihamér – másodedző; Tiberiu Lung – kapusedző; Nagy Barna – kapusedző; Gaál Angyal – fizioterapeuta; Dusinszki Zoltán – szakmai igazgató; Cseke Szilárd – sportigazgató; Szondy Zoltán – klubelnök.

Kopacz Gyula