Román befutó Hargitafürdőn

A negyedik és egyben legrövidebb szakasszal folytatódott Székelyföld Kerékpáros Körversenye, a mezőny Sepsiszentgyörgyről Hargitafürdőre tekert.

A sportolók eszméletlen tempót futottak az első órában, hiszen meghaladták az 50 km/órás sebességet is. Közben pedig négy sportoló – Pápai Ádám, Nijssen Kenny, Adam James Hansen, valamint Grozev Gabriel – meglépett a mezőnytől.

Előnyük elég hosszasan kitartott, de természetesen szép lassan beérte őket a mezőny. Pápait Máréfalvánál, Nijssent és Hansent a Cekenden, míg Groevet a Tolvajos-tetőn fogta be a mezőny, amely innentől kezdve megint kompakt lett.

Egyben érkeztek meg a hargitafürdői emelkedőre és hajrára. Az emelkedő viszont alaposan megrostálta a mezőnyt. Több szökési kísérlet is volt, amelyek közül a Bukaresti Steauát erősítő Răileanué sikeresnek bizonyult. Mintegy két kilométerre a cél előtt sikeresen lépett meg. Többen a nyomába eredtek, de a cél előtt 2 másodpercet megtartott Emil Dima és az olasz Debiasi előtt. Az olasz viszont hatalmas bravúrt hajtott végre, hiszen a verseny során négy (!) defektje is volt.

Szombaton a Székelyudvarhely–Csíkszereda útvonalon köröznek a sportolók, akik zárásként Csíkszereda utcáin is megtesznek öt kört.

Fotó: Halmágyi Zsolt

4. szakasz

Sepsiszentgyörgy–Hargitafürdő (131 km): 1. Cristian Răileanu (román, Steaua) 3:18:12 óra, 2. Emil Dima (román, Giotti Victoria), 3. Andrea Debiasi (olasz, Cycling Team Friulli).

Az összetett verseny élmezőnye: 1. Rekita Szymon (lengyel, Voster), 2. Emil Dima +2 mp, 3. Maciej Patireski (lengyel, Voster) +13 mp.

A pontverseny élmezőnye: Jarri Stravers (holland, Global Cycling Team).

A hegyimenők élmezőnye: Maciej Paterski.

A legjobb U23-asok élmezőnye: Andrea Debiasi.

A legjobb magyarok élmezőnye: Karl Ádám Kristóf (Epronex).

A legjobb hazai sportolók élmezőnye: Emil Dima.

: an accessible web community