2021. július 29, csütörtök.

Román bajnokság: Jövő héten zárul az alapszakasz

A Román Jégkorong Szövetség tervei szerint a jövő hét folyamán zárulhat a román bajnokság alapszakasza. Összesen kilenc meccset kell letudjanak a csapatok. A Csíkszeredai Sportklubra öt meccs vár, míg a Gyergyói HK már letudta az összes meccsét.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövő hét folyamán letudódik a román jégkorongbajnokság alapszakasza is. A Román Jégkorong Szövetség meccsnaptára szerint a soron következő héten az alapszakasz hátralevő kilenc meccséből nyolcat letudnak.
A Gyergyói HK és a Bukaresti Sportul Studențesc nem kell pályára lépjen, hiszen mindkét alakulat letudta már az összes meccsét. A fővárosi alakulat az utolsó helyen végzett szerzett pont nélkül, míg a Gyergyó a harmadik helyen áll, de a Csíkszeredai Sportklub még megelőzheti.
A Jason Mogan–Hozó Levente edzőpáros által dirigált alakulatnak még öt meccse van vissza. Ebből kettőt a Galaci VSK ellen kell letudjon, míg hármat a Bukaresti Steaua ellen. A Galac elleni meccseket Csíkszeredában játsszák, ám ez valószínű, hiba, hiszen a csapatok még február során megváltoztatták a pályaválasztói jogot. Két Steaua elleni meccs idegenben, azaz Brassóban lesz, míg egy hazai pályán. Lesz még egy páros rangadó, a Brassói Corona hazai pályán fogadja egy dupla meccs erejéig a Galaci VSK-t. Az elődöntőbe az első négy helyezett jut. Csak a helyezések nem tiszták. A Brassói Corona, a Galaci VSK és a Csíkszeredai Sportklub hármas közül az első helyet bármelyik alakulat megszerezheti. Egyedül a Gyergyói HK helyzete reménytelen. Ők biztosan nem tudnak előrelépni a 3. helyről.
Az elődöntő során az első a negyedikkel, míg a második a harmadikkal találkozik az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A pályaelőny értelemszerűen a jobban helyezett csapatnál lesz. A döntők majd az egyik fél negyedik győzelméig fognak tartani.

A műsor

Április 13., kedd: Sapientia U23 – Brassói Corona. Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub; április 14., szerda: Sapientia U23 – Brassói Corona. Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub; április 17., szombat: Bukaresti Steaua – Csíkszeredai Sportklub, Galaci VSK – Brassói Corona; április 18., vasárnap: Bukaresti Steaua – Csíkszeredai Sportklub, Galaci VSK – Brassói Corona.
A bajnokságból még hátramaradt Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua összecsapást nem sikerült programálni.
A bajnokság állása: 1. Brassói Corona 52 pont / 20 meccs, 2. Galaci VSK 48/20, 3. Gyergyói HK 47/24, 4. Csíkszeredai Sportklub 42/19, 5. Bukaresti Steaua 19/21, 6. Sapientia U23 17/22, 7. Sportul Studențesc 0/24.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nagykorúvá lett a székelyudvarhelyi Pulzus alkotótábor

Nem véletlenül hívták meg Vécsi Nagy Zoltán művészettörténészt, hogy nyissa meg az idei művésztelep kiállítását, amely július 19. és 29. között zajlott a Spanyár-házban....

Viharok számottevő károk nélkül

„A szerdai gyors viharok következtében Hargita megyében egyetlen alkalommal sem riasztották a hivatásos tűzoltókat” – tájékoztatta lapunkat Adrian Pănescu, Hargita Megye Prefektusi Hivatalának szóvivője....

Legfrissebb