2021. május 13, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Rendhagyó verseny elfogadható eredményekkel: Újabb csíki dobogósok

Brassópojánán rendezték az U21-es cselgáncsozók országos bajnokságát az elmúlt hétvégén, a verseny ezúttal is buborékrendszerben zajlott. A csíkszeredai sportolók három ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza.

Három ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a csíkszeredai cselgáncsozók az elmúlt hétvégén Brassópojánán, az U21-es korosztály számára tartott országos bajnokságról. A Barcaságban zajlott verseny során ugyanazok a szigorú szabályozások voltak érvényesek ezúttal is, mint két héttel korábban a felnőttek országos megmérettetésén: az U21-es korosztályú sportolók is buborékrendszerben mérték össze erejüket.
A VSK Csíkszereda sportolói közül Radvánszki Szilárd a 73 kilogrammosok súlycsoportjában és Lajos Orsolya az 57 kilogrammosok között a dobogó második fokára állhatott fel, míg Radvánszki Ádám a 60 kilogrammosok kategóriájában harmadik helyezést ért el. Az ISK Csíkszereda csíkszentdomokosi csoportját képviselő Böjte Szilveszter az 55 kilogrammos kategóriában állt tatamira és szerzett ezüstérmet. A megyeszékhelyi sportolókat Albu Botond és Papp Róbert Flórián, a felcsíki dzsúdokát Szőcs László készítette fel a megmérettetésre.
Albu Botond a bajnokságról azt mondta, a rendhagyó verseny ellenére a színvonal nem változott semmit a járványhelyzetet megelőző évekhez képest.
– Aki csak tudott, a klubok közül, mindenki jelen volt az U21-es sportolók versenyén. Csíki részről elmondhatom, hogy elégedettek vagyunk a fiataljaink szereplésével. Talán Radvánszki Szilárd szerezhetett volna aranyérmet súlycsoportjában, hogyha a bíró nem nyúlt volna bele a párharcba, de ennek ellenére elégedettek vagyunk az eredményekkel – értékelt az edző, majd hozzátette, a csapat számára nincs megállás. – A következő versenyünk Zágrábban egy Európa-kupa-viadal lesz május elején, azt követően részt veszünk az U23-as román bajnokságon. A horvátországi versenyen Szőcs Elemér, a VSK sportolója lép majd tatamira, és reménykedünk egy jó szereplésben – nyilatkozta lapunknak Albu Botond.

Vlaicu Lajos

Kapcsolódó cikkek:

Johannis: szombattól nem lesz kötelező a kültéri maszkviselés

Néhány kivételtől eltekintve május 15-étől nem kötelező kültéren maszkot viselni Romániában – jelentette be csütörtök esti sajtónyilatkozatában Klaus Johannis. Az államfő szerint a kivételek közé...

A csángómagyar Salamon József az idei csíksomlyói búcsú szónoka

A idei, május 22-i csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz. A fogadalmi búcsú idei mottója pedig a Lukács evangéliumából származó...

Legfrissebb