Rendhagyó bábszínház- világnapi rendezvény

Március 21-én, a tavasz első napján ünneplik a bábszínház világnapját, amelyhez a magyarországi és a határon túli magyar nyelvű bábosok immár hetedik éve kapcsolódnak. Az Udvarhely Bábműhely egész napos rendezvénnyel
kedveskedik.

A Budapest Bábszínház által 2014-ben életre hívott ünnep célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre. Az Tomcsa Sándor Színház életében is kiemelkedő a tavaszi napforduló, hiszen 2014-ben ezen a napon került bemutatásra az első bábelőadás, valamint névadásának második születésnapját is ezen a napon ünnepli az Udvarhely Bábműhely.
A világnap alkalmával az Udvarhely Bábműhely egész napos rendezvénnyel kedveskedik. Vasárnap reggel 10 órától 15 óráig a koncertteremben sok izgalmas báb, mese- és zenekaland várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Megtekinthető a Balázs Gyöngyi díszlet- és jelmeztervező által berendezett, az udvarhelyi társulat bábelőadásait megidéző kiállítás. Az Árnyjátéksarok oázisában fény és a sötét játékából születő történetek elevenednek meg. A Mesesarokban Lukács Emőke, az Udvarhely Bábműhely vezetője mesél szebbnél szebb meséket és várja a mesemondó gyerekeket. A nap során még a bábkészítés fortélyaiba is beavatják a résztvevőket.
17 órától a zenéé a főszerep, ugyanis Bertóti Johanna koncertjére kerül sor a Koncertteremben. A Kolozsváron élő művésznő Almából ki, körtébe be című nemrég megjelent verseskötetének megzenésített verseivel örvendezteti meg a közönséget. A koncert után Bertóti Johanna verseskötete megvásárolható, a szerző dedikál.
A rendezvény ingyenes, csak a koncertre kell jegyet váltani. Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11–14 és 15–17 óra között. Telefon: +40–266–212 131. Felnőttjegy ára 10 lej, a gyerekjegy 8 lej.

: an accessible web community