2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Remek szereplés a HSC-től

Második felkészülési mérkőzését szétlövések után behúzta a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Az ellenfél a Debreceni HK volt. A fiatal csíki csapat a magyarországi kiszálláson remekül helytállt olyan csapatok ellen, amelyeknek keretük közel késznek mondható. Még játszanának felkészülési mérkőzést, de még nincs döntés erről.

A Ferencváros ellen is jól játszott a HSC, ám akkor még nem jött össze a győzelem Fotó: FTC Hockey fanpage / facebook
A Ferencváros ellen is jól játszott a HSC, ám akkor még nem jött össze a győzelem Fotó: FTC Hockey fanpage / facebook

[dropcap]N[/dropcap]agyszerűen zárta a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a magyarországi felkészülési meccseket, hiszen 3–2-es győzelmet aratott a Debreceni HK vendégeként. A csíkiak egy nappal korábban 5–4-es vereséget szenvedtek a Ferencvárosi TC-től, amelyen szintén remekül helytálltak.
„Két góllal vezetett a Debrecen a HSC elleni felkészülési meccsen, ám a kék-fehérek a mérkőzés utolsó 10 percében kiegyenlítettek, és büntetőkkel a maguk javára döntötték el a csatát. Kuriljuk a 19., Berta a 27. percben lőtt gólt, mindketten emberelőnyből. A fiatal Rokaly Norbert a 37. és az 53. percben szerzett góljaival egyenlített” – fogalmazott a jegkorongblog.hu magyarországi szakportál.
A fiúk tegnap már haza is érkeztek, és az edzők – Geréb István és Nagy Béla – újabb felkészülési mérkőzést terveznek, ám egyelőre még döntés erről nem született. Véleményük szerint még ráfér a csapatra néhány felkészülési meccs, hogy még jobban összeforrjon.
„Mint mindennek, így a mostani két felkészülési mérkőzésnek is vannak pozitív és negatív oldalai. Negatívumként említhetem, hogy saját szemünkkel is láthattuk, más csapatok előbb tartanak a felkészülésben, mint mi. Több meccset játszottak és a kereteik is teljesnek mondhatók. A jó oldala a dolgoknak, hogy végig meccsben voltunk a két ellenféllel. A Ferencváros ellen rengeteg kiállítást kaptunk. Talán a játékvezetők belenyúltak a meccsbe, annak ellenére, hogy ez a felkészülésről kellett volna szóljon. Három gólt kaptunk kettős hátrányból, míg nekünk alig volt előnyünk. Nyerhető meccs lett volna. Debrecen ellen egy hajtós, ki-ki meccset játszottunk. Örvendünk, hogy nyertünk. Azt várom a csapattól a szezonban, hogy ilyen harcosan és lelkesen játsszanak végig majd, mert most ilyenek voltak” – fogalmazott Geréb.

Eredmény
Debreceni HK – HSC Csíkszereda 2–3 (1–0, 1–1, 0–1, 0–0, 0–1) – szétlövések után /Kuriljuk (19.), Berta (27.), illetve Rokaly N. (37., 53.), Mihály E. (65. – GWS)/.
HSC Csíkszereda összeállítása: Ónodi – Gecse, Bors, Molnár Zs., Mihály E., Péter R. – Koncsag, Orbán, Molnár Z., Bíró T., Antal – Fülöp, Geréb, K. Heffernan, Farkas, S. Heffernan – Sofron, Rokaly, Okos, Moldován.

Egyeztetés alatt a versenynaptár
Ma 12 órától Szövetségi Büró-ülést tart a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ), amely végén eldőlhet a román bajnokság végleges versenynaptára. Mint ismeretes, a Magyar Jégkorong Szövetség módosította a MOL Liga versenynaptárát, hogy a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona is nyugodtan le tudja játszani mindkét sorozatban a meccseit. Ám így is akad 10-15 mérkőzés, amelyet el kell csúsztatni. Ezt már a honi szövetség kellene megoldja, illetve beleegyezzen. Az RJSZ – mint utóbb kiderült – nem szól bele az ügybe, és ezt a feladatot rábízta az érintett klubokra. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a felek között.
Információink szerint az egyeztetések még zajlanak, vannak csapatok, amelyek minden további nélkül belemennek a változtatásba, másokkal nehezebb zöld ágra vergődni. Így megtörténhet, hogy egy nap alatt két meccset kell játsszon egyazon csapat.

Már közvetít az M4
Közzétette, hogy jövő héten mely mérkőzést tűzi műsorára az M4 sportcsatorna. Ezek alapján az első összecsapás, amelyről közvetítenek, a DVTK Jegesmedvék – Ferencváros lesz. Ráadásul a magyar állami sportcsatorna csütörtökön egy 105 perces felvezető műsort tervez készíteni. Mint ismeretes, az M4 2018-ig évente 40 mérkőzést fog közvetíteni a MOL Ligából. Viszont a HSC idegenbeli mérkőzései, amelyek képernyőre kerülnek, nem láthatók Erdélyben, hiszen az M4 kódolva van, és ez ügyben továbbra sincs megoldás.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb