Hirdetés

Rangadót nyert a Sportklub

Három jégkorong Erste Liga-mérkőzést játszottak csütörtökön Erdélyben, mindhárom találkozó a vendéglátók sikerével zárult. Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában budapesti csapatokat láttak vendégül a házigazdák.

Kopacz Gyula
Rangadót nyert a Sportklub
Küzdelmes meccsen győzött a Sportklub Fotó: László F. Csaba

A Vákár Lajos Műjégpályán a rájátszásba jutásért vívott harcban rendeztek rangadót, a Sportklub a Ferencvárost fogadta. A remek, iramos mérkőzésen a házigazdák Részegh Tamás révén szerezték meg az első harmadban a vezetést, ezt Vesely duplázta meg a második játékrész elején. Az utolsó harmad gyors gólváltással indult, a vendégek emberhátrányból szépítettek, ám Péter Balázs visszaállította a kétgólos csíki előnyt. A meccs hajrájában újra szépíteni tudott a Ferencváros, az utolsó percben a vendégek kapusukat mezőnyjátékosra cserélve hajtottak az egyenlítésért, ám gólt a hazaiak értek el Milan révén, így megnyerték a meccset.

Gyergyószentmiklóson az Újpest vendégszerepelt, a találkozón mindössze egy találat született, ezt Bodó az első harmad utolsó percében szerezte egy olyan meccsen, amelyen a házigazdák kapusának, Rinnének rengeteg védenivalója volt, hiszen a lilák ötvenszer próbálkoztak a gólszerzéssel, sikertelenül.

Brassóban a Corona háromgólos hátrányból győzte le a Debrecent.

A Sportklub pénteken a DEAC ellen játszik, a Gyergyói HK a Ferencvárost fogadja, míg az Újpest a Coronához látogat Brassóba.

Eredmények
Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros 4–2 (1–0, 1–0, 2–2). Gólszerzők: Részegh T. (7.), Vesely (22.), Péter B. (47.), Milan (60.), illetve Kulmala (46.), Tóth A. (57.).
Gyergyói HK – Újpest 1–0 (1–0, 1–0, 1–0). Gólszerző: Bodó (20).
Brassói Corona – Debrecen 6–3 (0–1, 3–2, 3–0).

Kövessen a Facebookon!