Raktárépület vált a lángok martalékává Gyergyószentmiklóson

Fotók: Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség

Kigyulladt kedd este egy raktárépület Gyergyószentmiklóson. Az emberi áldozatot nem követelő tűz egy bútorokat tároló helyiségben csapott fel, és gyorsan terjedt, több tűzoltóalakulat segítségére is szükség volt.

A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség által közölt információk szerint egy 300 négyzetméteres épületet tett használhatatlanná a tűz, ahol a bútorok mellett festékeket és különböző olajokat is tartottak.

A lángok megfékezésére a gyergyószentmiklósi tűzoltók két járművel érkeztek a helyszínre, segítségükre voltak a gyergyószárhegyi és a gyergyóújfalvi önkéntes tűzoltók. A lángokkal még így is elég nehéz volt megküzdeniük, így végül a maroshévízi hivatásos tűzoltók segítségét is kérniük kell, akik további egy járművel segítettek az oltásban. Közös erővel sikerült megfékezniük a tüzet.

Frissítés: A tűzoltóság közölte továbbá, hogy a tüzet csak szerda reggelre sikerült teljesen eloltaniuk. Megállapították, hogy a lángok egy megrongálódott, nem megfelelően szigetelt villanyvezetékben keletkezett rövidzárlat következtében csaptak fel a mintegy 300 négyezetméteres alapterületű épületben. A keletkezett kár 200 ezer lejre tehető.

HN-információ