2022. október 5, szerda.
Hirdetés : an accessible web community

Rajt a harmadik ligában

Mindkét Hargita megyei harmadik ligás labdarúgócsapat bemutatkozik a 2015/2016-os bajnokságban. A Székelyudvarhelyi FC a Fehér megyei Alsógáldi Industriát fogadja, míg az FK Csíkszereda a Nagyváradi Luceafărulhoz látogat. Mindkét összecsapást holnap rendezik. Jó rajtban bíznak.

Az FK a múlt idényt Székely góljával győzelemmel kezdte Fotó: Halmágyi Zsolt
Az FK a múlt idényt Székely góljával győzelemmel kezdte Fotó: Halmágyi Zsolt

[dropcap]K[/dropcap]ét megyei csapatért drukkolhatnak hosszú évek után a sportbarátok a labdarúgó harmadik ligában, amely hétvégén veszi kezdetét. Az érdekeltek közt ott van az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC.
Az Ilyés Róbert–Albu László edzőpáros vezényelte csíkiak a Nagyváradi Luceafărul ellen kezdenek, ráadásul idegenben. A csapat már ma elutazik Váradra, ahol holnap rendezik a találkozót. Az FK apróbb gondokkal küszködik, hiszen Lőrincz József eltiltás miatt nem játszhat, Szotyori Krisztián, Fodor Tamás és Györgyi Artúr sérülés miatt nem játszhat, míg jelen pillanatban a Marosvásárhelyről érkező Teut Artúrnak nem sikerült a leigazolását elintézni. Így szűkös lesz a keret. Ennek ellenére bizakodnak a jó kezdésben a megyeszékhelyen.
„Nagyon fiatal csapattal megyünk Nagyváradra. A tavalyi kerethez képest tíz helyen változott az összetétel. Sokan még tapasztalatot kell szerezzenek, de a felkészülési mérkőzésekből kiindulva bizakodó vagyok a meccset illetően” – fogalmazott Ilyés Róbert.
A Székelyudvarhelyi FC, mint ligaújonc, hazai pályán kezd, az ellenfél pedig a Fehér megyei Alsógáldi Industria lesz, amely már a múlt szezonban is a 3. ligában szerepelt. Az udvarhelyi szakvezetés sokat nem tud az ellenfélről, de akárcsak a csíkiak, ők is jobb lábbal indítanának.
„A csapatban szerencsére mindenki egészséges és bevethető a meccsre. Optimistán várjuk a találkozót, bár nem tudunk sokat az ellenfélről. Egy jó kezdés meghatározhatja az őszi idényünket, és szeretnénk ezt megvalósítani. Lelkesek vagyunk” – jegyezte meg Botorok János, az SZFC trénere.
Mindkét találkozót szombaton 18 órától rendezik.

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Székelyföld Magazin 2022. október 4.

Mai adásunkban Alcsíkról hoztunk Önöknek néhány érdekes témát. Ilyen például a III.Székely-ló mustra, a VI. Alcsíki néptánctalálkozó és a „Csinód és Egerszék fejlődési lehetőségei”...

Állásfoglalásban áll ki minisztere mellett az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti csoportja elítéli és alaptalannak tartja a Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter ellen indított félretájékoztató kampányt, amely...

Sürgős kérdésekről határozott a megyei önkormányzat

Többek között az épületek energiahatékonyabbá tételére irányuló európai uniós pályázatok lehívásáról döntött keddi, online tartott rendkívüli ülésén Hargita Megye Tanácsa. Tizenhárom napirendi pontot tárgyalt...

Legfrissebb