Pünkösdi szellő, népzenei Fuvalom

Udvarhelyen koncertezett a Fuvalom | Fotó: Demeter Adél-Hajnalka

A négytagú Fuvalom a cappella együttes adott koncertet szombaton Székelyudvarhelyen. Még a turné befejezése előtt népzenei friss levegővel töltik meg a marosvásárhelyi ünnepet, de ezt követően, erdélyi turnéjukat lezáró koncertjük után visszatérnek Magyarországra.  

Székelyudvarhelyen állomásozott szombat este a Fuvalom Énekegyüttes. Kolozsvár után második megállójukhoz értek, a pünkösdi búcsú közös folytatására invitálták a népdalokat megéneklő fiatal nőkből álló együttes tagjai a székelyföldi közönséget.

Az a cappella együttes közel negyven érdeklődőt vonzott pünkösd szombatján a székelyudvarhelyi művelődési házba: fiatalok és idősek is megfordultak a koncerten, de többnyire a harmincas korosztály érdeklődött a népzenei dallamokat közvetítő énekegyüttes iránt. Vasárnap Lövétén, a mise után tartanak egy rövid ízelítőt a dalaikból, majd  este Marosvásárhelyen zárják az erdélyi turnéjukat.

Egyed Réka, az együttes tagja korábban arról biztosított, hogy idén még biztosan visszatérnek Székelyföldre; így aki most nem hallgathatta meg őket, a nyár és ősz folyamán még megteheti.

Demeter Adél-Hajnalka

: an accessible web community