2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Pótolják a Bodzavásár – Csíkszereda mérkőzést

A Román Labdarúgó Szövetség közzétette, hogy a labdarúgó másodosztály hetedik fordulójából elhalasztott öt mérkőzést mikor pótolják. Közben a Kolozsvári U már a második a tabellán.

Közzétette az elmúlt hétvégéről elhalasztott mérkőzések új időpontját a Román Labdarúgó Szövetség. Mint ismert, a labdarúgó másodosztály 7. fordulójából öt mérkőzést halasztottak el a koronavírusos esetek miatt, köztük az FK Csíkszereda meccsét is, akik a Gloria Buzău vendégei kellett volna legyenek. Az új időpont október 28., 15 óra, vagyis hétköznap pótolják a találkozót.

Az előttünk álló hétvégén az FK Csíkszereda az Unirea Sloboziát kellene fogadja hazai környezetben, szombaton 11 órától, de egyelőre még nem tudni, hogy tud-e megfelelő mennyiségű játékost nevezni a csíki csapat az összecsapásra.

A hetedik fordulóból elmaradt meccsek: FC Petrolul Ploieşti – CSM Slatina, Bákói Aerostar – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Temesvári ACS ASU Politehnica – AFC Dunărea 2005 Călăraşi, SCM Gloria Buzău – FK Csíkszereda, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – AFC Farul Konstanca.

Előrelépett az U

Eredetileg 10 mérkőzést kellett volna rendezzenek a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának hetedik játéknapján. Négy összecsapást a koronavírus miatt kellett halasztani, egyet pedig a szakszövetség nem ütemezett. A hétvége során így négy meccset tudtak le az érdekelt felek, mindössze egy erdélyi alakulat lépett pályára. Az igencsak rossz formában lévő Temesvári Ripensia nem tud kimászni a gödörből és az újonc Slobozia otthonában is kapitulált. Izgalmasra sikeredett viszont a Concordia Chiajna – CS Mioveni összecsapás. A vendégeknél ott volt a kezdőben a csíkiak korábbi játékosa, Veres Szilárd, míg a túloldalon is feltűnt egy korábbi piros-fekete mezes, méghozzá a görög Intzidis személyében. A belső védőként használható 27 esztendős sportoló a legutóbbi idény tavaszán érkezett Csíkszeredába, és akkor még három forduló jutott. Az idén az első négy játéknapon számított rá Valentin Suciu, hogy most a Chiajna színiben lépjen pályára. A találkozó oda-vissza meccset hozott, hogy az első félidő végén emberhátrányban a Mioveni büntetőből megszerezze a vezetést, amelyet a második félidőben meg is tudott tartani.

A forduló záró összecsapásán a remek formában lévő Kolozsvári U nagyarányú, 4–1-es sikert könyvelhetett el a Turris-Oltul otthonában, és e három pontnak köszönhetően már a második helyen állnak a tabellán.

Liga 2., 7. forduló: Bukaresti Metaloglobus – CSM Slatina 0–0, FC Unirea Slobozia – Temesvári Ripensia 2–0, Concordia Chiajna – CS Mioveni 0–1, U Craiova 1948 – Bukaresti Rapid 5–0, Turris-Oltul – Kolozsvári U 1–4.


Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb