Pályázati lehetőségektől a közösségi programokig

Fotó: Gátkötők Ifjúsági Egyesület Facebook-oldala

Pályázati lehetőségekről és közösségi programok hiányáról esett a legtöbb szó csíkszentgyörgyi fiatalok márciusi fórumbeszélgetésein. A Gátkötők Ifjúsági Egyesület Csíkmenaságon és Csíkszentgyörgyön is szervezett találkozókat március folyamán, amelyeken részt vett Réti Zsófia polgármester is. A részletekről a Gátkötők Ifjúsági Egyesület tagjai számoltak be lapunknak.

Pályázati lehetőségekről beszélgettek a pottyandi, csíkmenasági és menaságújfalvi fiatalokkal az egyesület tagjai, illetve az említett falvak fiatal lakosai elmondták: hiányolják az ifjúsági közösségi programokat, a jelenlegi körülmények között ugyanis még inkább szükség lenne közösségi élményekre. Habár csíkmenaságon működik aktív színjátszó csoport és cserkészcsapat is, a fiataloknak van ötletük, hogyan lehetne felélénkíteni a községi ifjúsági életet. A csíkmenasági konzultáción, amelyet az ottani kultúrotthonban tartottak meg március 12-én, tíz fiatal vett részt, illetve jelen volt Réti Zsófia polgármester is, aki megosztotta saját tapasztalatait, amelyeket fiatalként szerzett ifjúsági szervezetek munkatársaként. Emellett a polgármester hangsúlyozta az ifjúsági fórumok fontosságát a közösség összetartásában.
A csíkszentgyörgyi könyvtár olvasótermében zajlott a sorban utolsóként megrendezett fórum, március 19-én, amelyen több fiatal is részt vett. A polgármester jelen volt ezen a konzultáción is. Réti Zsófia tájékoztatta a fiatalokat a jelenlegi pályázati lehetőségekről, és biztosította őket az önkormányzat támogatásról. Az egyesület tagjainak beszámolója szerint a beszélgetés tartalmas volt, a helyi fiatalok beszéltek sport- és kulturális rendezvények szervezéséről, de karitatív eseményeket is szerveznének, amelyekkel segítenének a község rászorulóin.

Péter Ágnes

: an accessible web community