Óvatosan vezessünk

A Csíkszentlélek és Bánkfalva útvonalon dolgoznak a munkások Fotó: Vlaicu Lajos

Csíkszeredából Csíkszentlélek irányába haladva fokozott figyelemmel kell közlekedni, ugyanis az aszfaltburkolatot a megyei 123B jelzésű úton helyenként felszedik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a munkával kapcsolatban elmondta, hogy a megyei tanács saját útkezelő cége, a Hargita Útkezelő Vállalat dolgozik a Csík térségi utakon.
– Két napja kezdték el a nyári karbantartási munkálatokat a térségben. Összesen több mint 106 kilométeren dolgoznak Csíkban, a megyei besorolású utakon. Az aszfaltozott szakaszokon kátyúznak. A 123B jelzésű úton, Csíkszentlélek és Csíkbánkfalva között pedig ún. kazettázási munkálatok zajlanak, amely komolyabb beavatkozást jelent – közölte a megyeelnök.
Összesen 5850 négyzetméter a betömött gödrök, újraaszfaltozott szakaszok felülete a csíki utakon – mondta Borboly Csaba. Hozzátette: évről évre egyre több munkálatot tud elvállalni a megyei tanács útjavító cége. A jelenlegi munkálatok a tavaly megkötött keretszerződés részei. Így ezeket a munkálatokat már közvetlen megbízással adhatjuk ki cégünknek. Korábban mindig közbeszerzési eljárás alá estek ezek a munkálatok, és tapasztaltuk, hogy az mennyi akadállyal és több hónapos késéssel jár.

Vlaicu Lajos

: an accessible web community