2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Ötből öt az SZKC mérlege

Nem okozott különösebb gondot a Székelyudvarhelyi KC-nak a Galaci CSU legyőzése a román férfi kézilabda-bajnokság ötödik fordulójában, így Vlad Caba tanítványai továbbra is tökéletes teljesítményt tudhatnak a hátuk mögött. Csupán az első félidő volt a kelleténél szorosabb. A vége 11 gólos győzelem lett.

Mihalceáéknak nem okozott gondot az újonc legyőzése Fotó: Csedő Attila
Mihalceáéknak nem okozott gondot az újonc legyőzése Fotó: Csedő Attila

Újabb fordulót rendeztek hétvégén a román férfi kézilabda-bajnokságban, amely során a Székelyudvarhelyi KC együttese a ligaújonc Galaci CSU otthonában vendégeskedett. Vlad Caba tanítványai megőrizték veretlenségüket, és az ötödik összecsapásukat is behúzták, a várakozásoknak megfelelően.

A hazaiak nem adták olcsón bőrüket, sokáig harcban voltak, igaz, ehhez az is kellett, hogy az SZKC főképp támadásban sokat hibázzon. Az első játékrészben sokáig a Duna partiak vezettek, csupán a pihenő előtti percekben vették vissza az előnyt, az öltözőbe így úgy mentek vissza, hogy két gól volt közte (12–14).
A második félidő merőben más volt, mint az első. Elsősorban azért, mert feljavult az udvarhelyiek játéka, amit már az ellenlábas képtelen volt lekövetni. Gyorsan nőtt a különbség a két gárda között, az utolsó tíz percben már két számjegyű lett az előnyük, amelyet a lefújásig megtartottak.
Ezzel pedig megszületett az együttes ötödik diadala, egyben a tizenötödik pontja. Az SZKC legközelebb szeptember 21-én lép pályára, hazai környezetben, a Dunărea Călăraşi ellen.

Eredmény
5. forduló: Galaci CSU – Székelyudvarhelyi KC 23–34 (12–14) /az SZKC gólszerzői: Mihalcea 8, Markez 6, Tálas 5, Sipos 4, Rusia, Onyejekwe 3-3, Ojleszki, Csog 2-2, Kuzmanoszki 1/.
A forduló további eredményei: Nagybányai Minaur – Temesvári Poli 29–24 (15–13), CSM Focşani – Bukaresti Steaua 24–34. A CSM Ploieşti – Tordai Potaissa összecsapást ma 17.30-tól rendezik, míg a Dunărea Călăraşi – Bukaresti Dinamo, illetve a Energia Tg. Jiu – Resicabányai Adrian Petrea találkozókat holnap 18 órától. A ploieşti-i, illetve a călăraşi-i találkozókat élőben közvetíti a Digi Sport sportcsatorna.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Megnyitották a Csíki Székely Múzeum legújabb kiállítását

Lányok, asszonyok Nagy Imre művészetében – ezzel a címmel nyílt meg péntek este a Csíki Székely Múzeum legújabb időszakos tárlata. Gyarmati Zsolt múzeumigazgató köszöntőjében...

Áramkiesés több településen

Villanyáram nélkül maradt 45 fogyasztó a Csíkszentgyörgy községhez tartozó Egerszéken. Az áramkiesést egy fa okozta, amely az erős szél és esőzés következtében rádőlt a...

Csökkent a foglalkoztatottak aránya az első negyedévben

Az idei első negyedévben 60,8 százalékra csökkent a munkaképes korú, azaz a 15 és 64 év közötti lakosság foglalkoztatási aránya az előző negyedévben jegyzett...

Legfrissebb