Összesítették a támogatási programokban részt vevő vállalkozásokat

Archív

Több mint 2500 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és de minimis támogatási programba az Európai Projektek és Beruházások Minisztériumánál. A program több mint 400 millió eurós költségvetését uniós támogatásból fedezik.

Összesítette az Európai Projektek és Beruházások Minisztériuma a kis- és közepes vállalkozások számára kiírt 411-es programra beérkezett pályázatokat. Összesen 2517 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és de minimis támogatási programba.

A pályázatok elbírálása két ütemben valósul meg. Az első az automatikus értékelés: ekkor azok a projektek, amelyeket adminisztratív okok miatt kizártak a pályázók köréből, valamint azok, amelyek nem érték el a minimális, hatvan pontszámot, elutasító határozatot kapnak az IMM Recover platformon keresztül. Ezt a határozatot megfellebbezhetik az érintett vállalkozások.

A minimum hatvan pontot elérő pályázatok esetében elkezdődik a kiértékelés második szakasza. A finanszírozási szerződések aláírása szeptember 16-án kezdődik, és legkésőbb december 31-ig tart.

A vállalkozások listája elérhető az mfe.gov.ro honlapon.

Forrás: rmdsz.ro

: an accessible web community