Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Fotó: László F. Csaba

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a polgármesteri hivatal és az ECO-Csík köztisztasági vállalat.

A guberálás örökös problémát jelent mindenki számára: a városlakó, a köztisztasági vállalat és a polgármesteri hivatal sem tud hatékonyan fellépni külön-külön, de közös erővel gátat szabhatnak a káros jelenségnek – jegyzik meg.

A hulladéktárolók rongálása, nem rendeltetésszerű használata, illetve a hulladék szétdobálása illegális cselekménynek minősül. Ez olyan probléma, amelynek megoldását senki sem vállalhatja egyedül magára, de együtt sikerülhet visszaszorítani a jelenséget.

Ennek érdekében őrző-védő cég is a város segítségére lesz, amelynek munkatársai szúrópróbaszerűen járőröznek, de elsősorban a lakosság bejelentései alapján szállnak ki az adott helyszínre és a törvény értelmében járnak el a guberálókkal szemben.

„Arra kérjük a város lakóit, ha ilyen jellegű illegális cselekményt tapasztalnak a hulladéktárolóknál, azonnal jelentsék a következő telefonszámon: 0742–038585. Tettenérés esetén a bejelentéseket máris megtehetik” – szögezik le a közleményben.

Az Eco-Csík Kft. és Csíkszereda Önkormányzata arra kéri a város lakosságát: legyenek partnerei egymásnak a guberálás felszámolásában.

HN-információ