Orosz–Kanada a negyeddöntőben

Véget ért a Lettországban zajló A csoportos jégkorong-világbajnokság csoportköre. Őrült világbajnokságnak indult, amely tartogatott nem is kevés meglepetést. Rögtön az A csoportban Szlovákia sokáig vezetett, de negyeddöntős helyezésük nem volt veszélyben. Nem úgy Svédországnak, akik némi csalódással a csoport ötödik helyén végeztek és lemaradtak a negyeddöntőről. Az „újonc” britek négy pontot termeltek és megelőzték Fehéroroszországot. A B csoportban a amerikai és a finn válogatott tarolt. Ugyanakkor odaért a negyeddöntőre Németország és Kanada is. Utóbbiak nagyon rosszul indítottak, hiszen az első három meccsükön három vereséget szenvedtek. Ezt követően három meccset megnyertek, majd Finnországtól hosszabbítás után kikaptak. A pontveszteség miatt negyeddöntős szereplésük a torna csoportkörének utolsó meccsén dőlt el. A német–lett meccsen, ha pontosztozkodás történt volna, akkor Kanada nem jut a legjobb nyolc közé. Ám a németek hatalmas küzdelemben egygólos győzelmet arattak a házigazdák ellen, rendes játékidőben, így magukkal húzták a juharleveleseket. A csoportból abszolút lefelé lógott ki Olaszország, amely minden meccsét elveszítette, köztük több súlyos pofonba beleszaladva. Igaz, az olasz válogatottat a világbajnokság előtt letarolta a koronavírus. Szinte a teljes szakmai stáb, illetve a csapat fele megfertőződött a torna előtt. Üde színfolt volt viszont Kazahsztán, amely végig életben tartotta negyeddöntős reményeit, ám épphogy lemaradtak arról.
Csoportvégeredmény: az A csoport végeredménye: 1. Orosz csapat 17 pont, 2. Svájc 15, 3. Csehország 13, 4. Szlovákia 12, 5. Svédország 10, 6. Dánia 9, 7. Nagy-Britannia 4, 8. Fehéroroszország 4; a B csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 18, 2. Finnország 17, 3. Németország 12, 4. Kanada 10, 5. Kazahsztán 10, 6. Lettország 9, 7. Norvégia 8, 8, Olaszország 0. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.
A negyeddöntő műsora, ma: Svájc – Németország (16.15), Egyesült Államok – Szlovákia (16.15), Finnország – Csehország (20.15), Oroszország – Kanada (20.15).