Öröm helyett

darvas_attila_szerzokep_szinesujA hétvége folyamán labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseket rendeztek szerte Európában. Többek közt pályára léptek a magyarok és a románok is, de inkább előbbiekről írnék most. Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott Helsinkiben 1–0-ra nyert Stieber pazar góljával, és – köszönhetően a csoport további eredményeinek – közel került ahhoz, hogy elérje az egyenes ágon való kvalifikációt a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra.
Vannak viszont sokan, akik ennek nem örvendtek. Az internet népe, jobban mondva egyes része, nagyon negatívan állt hozzá a történethez. A magyar ellenzékhez közel álló hírportálok két mondatban elintézik a tudósítást, sőt olyan cikk is akadt, amelyben felróják Hajdú B. Istvánnak – a Duna TV-n kommentálta a meccset –, hogy miért üvöltött Stieber góljánál, hiszen nem világbajnokságot nyert a csapat. Sőt az internet népe tovább ment. Kijött a frusztráltság az emberekből. Egyesek odáig is elmentek, hogy „milyen kár, hogy nyertek”, „ki kellett volna kapjanak” stb. És még ennél alpáribb módon is. Szidalmazzák Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, a stadionépítési projektet. Előtérbe hozzák az egészségügyet, hogy bezzeg arra nem költ annyit a kormány.
És én állok, vagyis ülök, értetlenül és nézek ki a fejemből, hogy miket írkálnak ezek. És folyamatosan megy fel a pumpám. És van legalább 400-500 hozzászólás. Egy idő után meguntam olvasgatni. Képzelhetik!
Azt nem értem, hogy a válogatott Magyarországot, a magyarságot képviseli és elég jól, amióta Dárdai Pál átvette az irányítást. Nem Orbán Viktort, nem Rogánt stb. Hogy van valakinek mersze kritizálni ezek után? Én személy szerint örvendek, sőt büszke is vagyok. Ez a természetes, de úgy néz ki, hogy van, akinek nem esik jól büszkének lenni, inkább dühöng, gyalázkodik és siránkozik.

Darvas Attila