Ökölvívóverseny az iskolakezdés előtt

Szép eredményeket érnek el a gyergyói sportolók. Hétvégén itthon bokszolnak | Fotók: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub negyedik alkalommal szervezi meg Szárhegyen a Tatárdomb Kupát szeptember 3-án – tájékoztatott Huszár Árpád, a gyergyószentmiklósi sportklub vezetője. A verseny szombaton, Böjte Csaba által celebrált tanévnyitó szentmise után lesz követhető.

Több egyesületet is meghívtak a mérkőzésekre: magyarországról az Újpesti Tornaklub, a Budapest Honvéd Sportegyesület, a Kőbányai Sport Klub és a Szegedi Boxvilág ökölvívóit hívták meg, de Bukarestből, Kolozsvárról, Csíkszeredából és Marosvásárhelyről is várnak versenyzőket.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A Tatárdombon várhatóan 25-30 mérkőzés lesz lejátszva délután 3 órától, különböző kategóriákban, súlycsoportokra osztva. Rossz idő esetén a verseny a Godako Ökölvívó Sportklub székhelyén lesz megszervezve, ebben az esetben délután 5 órától kezdődik.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy fontosnak tartja az évek óta megrendezésre kerülő sportesemény megszervezését és támogatását. Elképzelhetetlennek tartja a tanévkezdést most már a tatárdombi találkozás nélkül. Kiemelte, hogy a Sportklub tevékenysége példaértékű, hiszen rengeteg fiatal számára nyújtott lehetőséget a sportolásra és fejlődésre. Úgy gondolja, hogy mindenki, aki megjelenik Böjte Csaba tanévnyitó szentmiséjén és a bokszmérkőzésén, kap egy lelki-szellemi táplálékot a hétköznapok mérkőzéseiben is.

Színvonalas küzdelmekre számíthatnak a nézők | Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A Sport Klub hálásan megköszönte Hargita Megye Tanácsának az egyesület támogatását, és hogy segítséget kapnak évről évre a rendezvény szervezésében is.
A Godako Ökölvívó Sportklub versenyzői az elmúlt 10 napban négy magyarországi versenyen is részt vett – erről is tájékoztattak. Serdülő, junior és ifjúsági korosztályban mérettették meg magukat a szegedi Fesztiválkupán, a budapesti Kóczián Kupán, Kőszegen egy nemzetközi mérkőzésen és a kolozsvári Erdélyi öv versenyén. Aranyérmeket és ezüstérmeket is hoztak haza a sportolók, szép eredményekkel zárták a mérkőzéseket – jelentette ki Huszár Árpád, aki büszke a csapatára.

Fórika Dóra

: an accessible web community