2021. július 29, csütörtök.

Nyolcpontos előnnyel zártak a csíkiak

Rangadókkal zárult a teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása. Az Erőss Zsolt Arénában rendezett összecsapások utolsó játéknapján a két finalista és a két kisdöntős nézett egymással farkasszemet.

Zárult a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában a teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása. Az már az utolsó előtti fordulóban eldőlt, hogy a sorozat döntőjébe a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve a Galaci United kerül, és előbbiek fogják élvezni az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc során a pályaelőnyt. Míg a bronzért az FK Székelyudvarhely és a Dévai Autobergamo fog küzdeni.
A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában épp így alakultak a párosítások is.
Nyitásként a Jakab Zoltán által dirigált udvarhelyiek a Dévával néztek farkasszemet. Az FK-tól ugyanazt a bátor játékot láthattuk, mint amelyet az előbbi két meccsen is. A szünetre kettővel mentek, majd a mérkőzés hajrájáig háromgólosra növelték előnyüket. A végjátékra a dévaiak a vészkapustaktikához nyúltak, és ez a számításuk bejött, hiszen másfél perccel a vége előtt kiegyenlítettek, döntetlenre mentve az összecsapást.
A zárótalálkozón a döntőbe jutott alakulatok néztek egymással farkasszemet. Az Imperial Wet szakvezetése igyekezett legjobbjait pihentetni erre az összecsapásra. Ennek ellenére az első 20 perc eseményeit kézben tudták tartani, sőt Pânzaru A 10. percben megszerezte a vezetést is.
A szünetet követően sem változott a játék képe, ám Cojocaru a 26. percben egyenlített egy védelmi megingást követően. A gázpedálról nem vette le a lábát az Imperial, és ennek a 35. percben lett meg az eredménye, amikor Lașcu visszavette a vezetést, majd ugyanő kettőre is növelhette volna az előnyt, ám kihagyta a kisbüntetőjét. Ezt pedig megbosszulta a Galac, és másfél perccel a vége előtt egyenlítettek.
Sokan azt gondolhatták, hogy lefutott ez a találkozó. Nem így lett. Cosmin Gherman vészkapustaktikához nyúlt és 1 (!!!) másodperccel a vége előtt ez gólt eredményezett. Iszlay talált be, megszerezve a három pontot a csíkiaknak.
A éremért zajló küzdelmek időpontjáról még nincs információ. Talán annyi biztos, hogy a finálé április harmadik hétvégéjén (április 17–18-án) kezdődik. A kisdöntőről még semmi hír…

Felsőházi rájátszás, 6. forduló
Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 3–2 (1–0)
Gólszerzők: Adrian Pânzaru (10.), Andrian Lașcu (35.), Iszlay Richárd (40.), illetve Iulian Cojocaru (26.), Matei Boșneagă (39.).
Dévai Autobergamo – FK Székelyudvarhely 5–5 (1–3)
Az udvarhelyi gólszerzők: Gálfi Artúr 2, Kerestély József, Kedei Barna, Csomor Máté 1-1.
A felsőházi rájátszás végeredménye:
1. Csíkszeredai Imperial Wet 18 pont
2. Galaci United 10 pont
3. Dévai Autobergamo 7 pont
4. FK Székelyudvarhely 2 pont

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nagykorúvá lett a székelyudvarhelyi Pulzus alkotótábor

Nem véletlenül hívták meg Vécsi Nagy Zoltán művészettörténészt, hogy nyissa meg az idei művésztelep kiállítását, amely július 19. és 29. között zajlott a Spanyár-házban....

Viharok számottevő károk nélkül

„A szerdai gyors viharok következtében Hargita megyében egyetlen alkalommal sem riasztották a hivatásos tűzoltókat” – tájékoztatta lapunkat Adrian Pănescu, Hargita Megye Prefektusi Hivatalának szóvivője....

Legfrissebb