Nyertes pályázat

Tizenkettedik alkalommal hirdette meg a MOL Románia Gyermekgyógyító programját, amelyre hetvenhét pályázat érkezett. A szakmai zsűri véleményezése után a Közösségért Alapítvány Kuratóriuma tizennyolc szervezet számára ítélt meg részleges vagy teljes támogatást, összesen 400 ezer lej értékben. Az oklándi Comite Ocland Egyesület 13 330 lejben részesült.

Több alkalommal nyert már a Comite Ocland Egyesület a MOL Románia által finanszírozott és a Közösségért Alapítvány által szervezett készségfejlesztő tevékenységre fordítandó összeget, amelyet intézményben nevelkedő gyerekek számára írtak ki. A nevelőtestület tagjai, Cseke Piroska és Balázsi Balázs bútorfestést, illetve fafaragást tanítanak az oklándi elhelyező központ diákjainak. Az újabb pályázatnak köszönhetően az alkotás idén ismét folytatódik, továbbfejleszthetik tudásukat a fejlődni és alkotni vágyó gyerekek, akik már eddig is megtapasztalhatták, milyen saját erejükből létrehozni egy alkotást, így örömmel vállalják a kihívásokat, nem idegen számukra ez a fajta kézműves tevékenység.

A Comite Ocland Egyesület független, nem kormányzati, politikamentes, nonprofit, tág társadalmi érdekeltségű, filantropikus céllal létrehozott szervezet, melyet meghatározatlan időre hoztak létre. A tevékenységi köröknek megfelelően támogatja és elősegíti a kultúrát, a hagyományos kulturális értékeket, kulturális eseményeket szervez, segíti egy egészséges kulturális közeg fejlődését és a tágabb társadalmi réteg nevelését, valamint a kultúrához és művészetekhez való hozzáférését. Az egyesület támogatja az emberi értékeket, segíti a sors által kiszorított embereket. Ugyanakkor elősegíti és támogatja különféle sporttevékenységek és események szervezését is.

Nagyálmos Ildikó