Nyári szünidő az iskolákban

Pénteken évzáró ünnepséggel búcsúztatták a tanintézmények a 2014–2015-ös tanévet. A nyári szünidőt szeptember 14-ig élvezhetik a diákok. A nyolcadikosok ma román nyelv és irodalom tárgyból tesznek írásbeli vizsgát.

P. B.
Köszönöm a tanügyben dolgozó kollégáknak az egész éves tevékenységüket, úgy gondolom, egy átlagosnak mondható tanévet zártunk. A diákoknak kívánok élményekben gazdag és kellemes nyári szünidőt, remélem, túl sok házi olvasmányt sem hagytak hátra a tanárkollégák. A nyolcadikos és tizenkettedikes diákokat pedig megkérem arra, hogy tartsák tiszteletben a vizsgaszabályzatot, hogy senkit ne kelljen kizárjunk az írásbeli vizsgákról – mondta lapunknak a pénteki tanévzáró ünnepségeket követően Görbe Péter főtanfelügyelő. A nyolcadikos tanulók ma román nyelv és irodalomból, holnap magyar nyelv és irodalomból, szerdán pedig matematikából vizsgáznak. A tanfelügyelőség adatai szerint az idén végzett 3088 nyolcadikosból 2782 tanuló iratkozott be a kisérettségire.

A 2015–2016-os tanév szerkezetének tervezete

Az oktatási minisztérium honlapján már megjelent a 2015–2016-os tanév szerkezetének terve, mely szerint az oktatás szeptember 14-én kezdődik és június 18-ig tart. Október 31. és november 8. között az óvodások és az elemi osztályosok egyhetes vakációt kapnak. A téli vakáció december 19. és január 3. között lesz. A félév közi vakáció a január 30.–február 7. közötti időszakra esik, február 8.–április 8. között tanítás lesz, április 9.–április 17. között van a tavaszi vakáció, a tanév június 18-án ér véget.