2022. szeptember 28, szerda.
Hirdetés : an accessible web community

Novák világbajnoki ezüstérmes

Az egyéni időfutamban a nyolcadik, a mezőnyversenyben a második helyen végzett Novák Ká­roly Eduárd a svájci Nottwilben megrendezett parakerékpáros világbajnokságon. A csíkszeredai sportoló értékes pontokat szerzett a riói paralimpiára való kijutáshoz.

Értékes helyezés az olimpiai kvalifikációt illetően
Értékes helyezés az olimpiai kvalifikációt illetően

[dropcap]A[/dropcap] második helyen zárta a svájci Nottwilben megrendezett parakerékpáros világbajnokság mezőnyversenyét Novák Károly Eduárd. A csíkszeredai kerékpáros elmondta, az eredmény biztató a jövő évi riói paralimpia tekintetében, ugyanis értékes pontszámokkal gazdagodott, amelyek segítik az ötkarikás versenyre való kijutásában.
Novák elmondta, kifejezetten örül az eredménynek, ugyanis az utóbbi években versenykategóriája sokat változott, és most olyan sportolókat is sikerült maga mögött hagynia, akik csak minimális fogyatékkal rendelkeznek. – Nagyon örülök ennek az eredménynek, ugyanis az utóbbi években a versenykategóriám nagyban változott. Sajnos ebben a kategóriában – C4 – most már olyan sportolókat is engednek versenyezni, akik látszólag kevés fogyatékkal rendelkeznek, és nekünk, akiknek protézisünk van, emiatt jóval nehezebb a dolgunk. Nem volt könnyű ez a szakasz, ugyanis sok meredek emelkedő övezte, és a hajtás is nagy volt. A véghajrában már csak nyolcan maradtunk a C5 kategóriásokkal, akik tényleg csak minimális fogyatékkal rendelkeznek, aztán végül sikerült másodiknak felküzdenem magam. Örülök, hiszen a verseny komoly reményekkel tölt el a riói paralimpiával kapcsolatban – nyilatkozta a sportoló.
A csíkszeredai kerékpáros szerdán az egyéni időfutamon a 31 kilométeres távot 49 perc 15 másodperc és 14 századmásodperc alatt teljesítette, ezzel az eredménnyel akkor a 8. helyet szerezte meg.
A román válogatottat Novákon kívül Eduard Moescu a C2, Theodor Matican pedig a T2 kategóriában képviselte. Moescu az egyéni időfutamon a 20., a mezőnyversenyben a 23. helyen zárt, míg Matican sem az egyéni időfutamot, sem pedig a mezőnyversenyt nem fejezte be.

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Székelyföld Magazin 2022. szeptember 27.

Gyergyó-térségben jártunk, sorolom is a mai magazin témáit. Egy gyergyószentmiklósi alkotóházba kalauzoljuk Önöket. Majd a gyergyóditrói épület maketteket mutatjuk be. Végül betekintést nyújtunk a...

Hivatalos a jobboldali választási győzelem Olaszországban

A belügyminisztérium kedden közölt végleges adatai szerint az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá Olaszország alkotta jobbközép szövetség a kétszáz fős felsőházban 112,...

A hagyományos családmodell mellett álltak ki

A hagyományos családmodell melletti elkötelezettségüket hangoztatták a romániai és magyarországi katolikus püspöki konferenciák állandó tanácsai a Nagyváradon tartott kétnapos tanácskozásuk végén, kedden – közölte...

Legfrissebb