Nincs javítási lehetőség, nyerni kell a döntős helyért

Fotó: sportclub.ro

Első hivatalos összecsapására készül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a 2022/2023-as idényben. A Galaci VSK-t fogadják a Román Kupa keretében. Tét a fináléba kerülés. Hibázni nem szabad, hiszen egy meccsen dől el a döntős kiléte.

Ezen a héten már a Vákár Lajos Műjégpályán készülhetett a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely ma letudja első hivatalos meccsét az idei bajnoki idényben. Igaz, a találkozó a múlt szezon végelszámolásához tartozik, hiszen a Román Kupa küzdelmei átnyúltak az idei szezonra.
A B csoportban a Csíkszeredai Sportklub, a Galaci VSK, a Sapientia U23, valamint a Bukaresti Sportul Studențesc volt érdekelt. A Sportklub és a Galac hibátlanul vette az akadályokat, és ma este egymás ellen meccselnek a fináléba kerülésért, ahol a Bukaresti Steaua várja ellenfelét.
Aki nyer, az belép a döntőbe. Ilyen egyszerű a képlet a találkozó előtt. Ezzel tisztában vannak a Csíkszeredai Sportklubnál is, ahol a cél a kupa bezsebelése is a román bajnoki cím, valamint az Erste Liga-trófea elhódítása után.
Hozó Levente, a Sportklub vezetőedzője megkeresésünkre ezt nyilatkozta: „Tisztában vagyunk a Galac erősségeivel és gyengeségeivel is. Ismerjük őket, és olyan nagy mértékben nem változott a keretük, hogy az befolyásolja az előzetes képet. A keretünk teljes, mindenki bevethető. Nagyon fontos lesz, hogy az első perctől kezdve odafigyeljünk, koncentrált játékot mutassunk. Csak akkor léphetünk a döntőbe, ha minimalizáljuk a hibáinkat. Ha mindez megvalósul, akkor nem hiszem, hogy kérdéses a továbbjutás sorsa” – fogalmazott Hozó.

Eltolt kezdés

A Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK találkozót az előzetes kiírás szerint 18.30-tól rendezték volna, ám a kék-fehérek kérésére fél órát eltolták, így 19 órától dobják be a korongot. A Sportklub tájékoztatása szerint szerették volna kiszolgálni a csíki szurkolókat, hiszen ugyancsak a mai napon rendezik az Ifjúsági Bajnokok Ligájában az FK Csíkszereda – Galatasaray összecsapást, amelyet 17 órára ütemeztek be. Így a szurkolók mindkét találkozóra el tudnak érni.
A Sportklub – Galac találkozóra a felnőttek 25 lejért, míg a gyerekek 10 lejért juthatnak jegyhez, amelyre a bérletek nem érvényesek, miután a sorozat szervezése a szakszövetség égisze alá tartozik.

Darvas Attila

: an accessible web community