Nézők nélkül zajlottak a versenyek

Szombaton zajlott a Székelyföldi Lovasünnep tizenharmadik kiírása Gyer­gyószentmiklóson. A nézők most is csak a képernyőn át kapcsolódhattak be az eseményekbe. 


Nem szegte kedvét a szervezőknek, hogy továbbra sem engedélye­zettek a tömegrendezvények, megszervezték a lovasünnep újabb kiadását. Mint korábban Bajkó Tibor, a Krigel Sportklub elnöke fogalmazott, sokan neveztek a rönkhúzóbajnokság fordulóiba, a jelentős érdeklődésre ráfelelve szervezték meg a döntőt is. 

A bajnokságot idén szervezték először, kilencfordulósra tervezték, de a világjárvány miatt csak öt fordulót sikerült megszervezni, egyet-egyet Ditróban, Gyergyószentmiklóson, Csík­szent­simonban, Gyergyó­cso­ma­falván és Gyergyóalfaluban. A fordulók dobogósai közt zajlott a szombati megmérettetés.

A döntőben több kategóriában versenyeztek a munkalovak, külön a kis és nagy termetűek, párban és egyedül is bizonyítottak a versenyzők a székelyföldi rönkhúzó­bajnokságban.

A Pál Ágnes Díjugrató Kupa is lezajlott. Mint a főszervező Bajkó Tibor az eseményen elmondta, országszerte most kezd felívelni ez az ágazat, a Partiumban és Székelyföldön is egyre többen művelik a sportágat.

Magasugróversenyt szerveztek a néhai István Péter nemzetközi bíró emlékére, aki korábban a gyergyói lovasélet fejlesztéséért is igen sokat tett.

A rendezvény során többször is felhívták a figyelmét a résztvevőknek a távolságtartásra, védőmaszk-viselésének kötelezettségére. A nézők most is csak a képernyőkön keresztül kapcsolódhattak be, mint legutóbb. 

– Feleségemmel együtt nagyon vacakul érezzük magunkat azokon a rendezvényeken, amelyről hiányzik az egyik legfontosabb elem, a néző – mondta az esemény főszervezője, hozzátéve, bízik benne, hogy ez az utolsó alkalom, amikor ilyen körülmények között kellett megrendezzék a Székelyföldi Lovasünnepet.