Nemes adomány Nagygalambfalvának

Székely Jenő, a Nagyenyedi Székely Faiskola tulajdonosa nyolcszázötven gyümölcsfacsemetét ajándékozott a galambfalviaknak. Az alma, körte, szilva és cseresznye csemetéket mindenki saját kertjébe ültethette el.

Két héttel ezelőtt kereste meg a nagygalambfalvi önkormányzatot Székely Jenő, hogy 500-600 csemetét adományozna Nagygalambfalvának. Gyerkó Levente polgármester örömmel fogadta e nemes és nagylelkű felajánlást, és javasolta, ha ennél többet igényelnek, a különbözetet az önkormányzat kifizeti. Végül 850 fának került gazdája, de az adományozó nem fogadott el pénzt. Az alma, körte, szilva és cseresznye csemetékből minden család több tövet igényelhetett, amelyet mindenki saját kertjébe ültetett el.

Amint Gyerkó Levente polgármester elmondta, az adományozóval a barátság három évvel ezelőtt kezdődött, egy közös egyházi pályázat alkalmával ismerkedtek össze, amelynek részese volt a nagygalambfalvi, felenyedi, kányádi, mikepécsi református egyház, illetve egy németországi egyház.

– Nyolc konferencián vettünk részt az említett egyházak képviselőivel, itt találkoztunk Székely Jenővel is, és mondhatni, már akkor gyümölcsözővé vált ez a kapcsolat. Ez úton is szeretnénk megköszönni a község nevében e nemes cselekedetét, és kívánjuk, hogy Isten áldja meg további munkáját – köszönte meg az adományt Gyerkó Levente polgármester.