Nemcsak a buliról szól

A sport és a környezettudatosság témája köré építették a 12. Gyergyói Ifinapok programkínálatát, az idei rendezvénysorozaton 10 csapat, több mint 200 fiatal vett részt. A korábbi évekhez hasonlóan, a szervező Ifitéka idén is fontosnak tartotta, hogy ne csak bulizzanak és szórakozzanak, hanem tanuljanak is a fiatalok.

05_ifinapok

Fontos részét képezte a rendezvény reklámkampányának a környezettudatosság, idén az Ifisátor díszletét is újrahasznosított hulladékból állították össze. A szervezők elmondása szerint soha nem volt ekkora érdeklődés a fiatalok részéről – mindegyik csapat teljes létszámmal vágott neki a vetélkedőknek, megannyi sportprogramon kellett bizonyítaniuk ügyességüket.
Nemcsak Gyergyószékről, hanem Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről és Kolozsvárról is voltak résztvevők, sokan külföldi munkahelyükről tértek haza az Ifinapok miatt. Málnási Andrea, a szervező Ifitéka vezetője lapunknak elmondta: idén több újítást is bevezettek, a korábbi programok java részét kicserélték, amelyre a változatosság miatt volt szükség. Hozzátette: rendkívül fontosnak tartják a fiatalok általános műveltségének fejlesztését, ezért előadások és tudást igénylő vetélkedők is helyet kaptak a programban. Málnási Andrea megjegyezte: nagyon sok negatív kritikát kapnak a lakosság részéről, ami nagyon rossz hatással van a lelkesedésre. – Olyanokat hallok, hogy itt csak a fiatalok rohangálnak összevissza. Mindig nyíltak a programjaink, meg lehet győződni róla, hogy nem erről van szó – hangsúlyozta.
A rossz idő miatt a hagyományos vizeslufi-csata elmaradt, a négynapos rendezvény többi programját azonban megtartották. Tegnap a gyergyóújfalvi halastó környékén tartott játékokkal zárult a programsorozat.

Kertész László