2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Nem tört meg a hét hónapja tartó veretlenségi sorozat: Előnnyel várják a visszavágót

Megnyerte az U19-es korosztályú labdarúgó Elit Liga elődöntőjének első mérkőzését az FK Csíkszereda. A Demény Norbert és Zöld Péter által irányított csíki csapat a Bukaresti FCSB-t idegenben győzte le, nagy lépést téve a döntő felé.

Megnyerte az U19-es labdarúgó Elit Liga elődöntőjének első mérkőzést az FK Csíkszereda, a siker ráadásul idegenben született. A Demény Norbert és Zöld Péter által irányított csíkiak szombaton juthatnak be a sorozat fináléjába, a visszavágón elég a piros-feketéknek egy döntetlen is. Az FK Csíkszereda hét hónapja veretlen, a 2020/2021-es bajnoki idényben egyszer hagyta el a gárda vesztesen a pályát, október 28-án Kolozsváron a CFR-nek sikerült legyőznie a piros-feketéket. Az U19-es Elit Liga nyugati csoportját a Medgyesi Gaz Metan és a kincses városi vasutascsapat előtt kilencpontos előnnyel zárták a csíkiak, az FK a kolozsvári vereség mellett tizennyolc győzelmet aratott és három döntetlent ért el – a Gaz Metan, a Temesvári Ripensia és az Aradi UTÁ-val szemben –, a csoportban a legtöbb találatot a csíkiak szerezték – 83 – és a legkevesebb gólt – 11 – is ők kapták. A keretből többen is a felnőtt csapatban kezdő és húzóemberek.
Az elődöntőt a keleti csoport másodikja, a Bukaresti FCSB ellen vívja az FK, az első mérkőzést kedden a fővárosban játszották. Az első gólra csak nyolc percet kellett várni, ekkor Csala beadásából Rotar szerezte meg az FK számára a vezetést. A ralálatot követően is sokkal aktívabb volt az FK, Rotarnak a 20., Botoroknak a 38. percben volt esélye megduplázni az előnyt, de a helyzetek kimaradtak, ugyanakkor a fővárosiak nem nagyon voltak veszélyesek a csíki kapura.
A második játékrész elején aktívabb volt a FCSB, de nem volt túl nagy a nyomásuk, majd fokozatosan kiegyenlítődött a játék. A 77. percben egy ellentámadás végén jogosan ítélt büntetőt a hazaiaknak a játékvezető, Pandele pedig kiegyenlített. Három perccel később a csíkiak javára is tizenegyest ítélt a játékvezető, Szabó ezt gólra váltotta, majd a 88. percben duplázott, így az FK 3–1-re nyerte a meccset. A visszavágót szombaton 12 órától játsszák.
A csíkiak sikeréről az egyik hazai sportportál is beszámolt, igaz, inkább a FCSB-t „siratják”, hiszen a fővárosiak idén semmilyen szinten nem érték el a célkitűzéseiket. Azt viszont kiemelik, hogy a hazai labdarúgó-akadémiák 2019-től létező rangsorában az FK – vagyis a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia – az első évben a 12., tavaly az 5. helyet foglalta el. A gsp.ro újságírói azt írták, „Csíkszereda az utánpótlás hatalmi központjává vált”.

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb