Nem marad el a Túrós Puliszka Fesztivál

A tizenötödik alkalommal sorra kerülő Csángó Túros Puliszka Fesztivál az online térbe költözik. Augusztus 30-án élő adásban mutathatják meg főzési tehetségüket a résztvevők.

A már hagyományossá vált Csángó Túrós Puliszka Fesztivál ebben az évben az online térbe költözik. Az eseményre augusztus 30-án kerül sor a Csángó Fatányéros Panzió szervezésében. A versenyre 3-8 fős csapatok jelentkezését várják a 0754–487028-as telefonszámon egészen augusztus 26-ig. Idén a csapatok otthoni környezetben, virtuálisan kell megmutassák tudásukat: élő közvetítésben lehet majd látni a versenyzőket a panzió Facebook-oldalán, illetve a panzió területén is kivetítve. Ebben a versenyben nem az íz fog dönteni, hanem az esztétika, higiénia és az elért lájkok mennyisége, tehát a helyezésekről a közönség fog dönteni. A legtöbb lájkot gyűjtő csapat egy ingyenes hétvégét nyerhet, teljes ellátással a Csángó Fatányéros Panzióban, illetve 1500 lejes pénzjutalomban is részesül. A második helyezett 1000 lejt, a harmadik pedig 500 lejt vihet haza. Nem utolsósorban pedig a közönség kedvence is jutalomban fog részesülni. A puliszkafőzés napját szentmisével kezdik, majd egész napos online kulturális és szórakoztató programokkal színesítik.

− A 10. Csángó Túrós Puliszka Fesztiválon világhírűek lettünk. A 15. alkalomra is különlegességgel készültünk, amit ez az egész állapot fölülírt. Ez is különlegesnek nevezhető, bár így elveszik az igazi varázsa, de hátha ebben a formában többen is kipróbálnák magukat ebben a versenyben – mondta el lapunknak Csilip Árpád, a Csángó Fatányéros Panzió tulajdonosa.