Nem lehetetlen a továbbjutás

Szerdán sorsolta ki az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) a Europe Trophy nyolcas döntőjének csoportkörét. György István, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK szakvezetője elégedett az eredménnyel.

Hat csoportgyőztes és két csoportmásodik jutott ki a harmadik számú kupakiírás, a Europe Trophy döntő tornájára. Az ukrán–orosz háború miatt foghíjassá vált a mezőny, ezért az ETTU több csoportot is összevont, lehetőséget adva ezáltal, hogy két csoportnak a második helyezettje is részt vegyen a csehországi Havirovban június 17–19-én lebonyolítandó megmérettetésen.

A szerda délutáni sorsoláson két négyes csoportot alakítottak ki, az A csoportba került a francia Metz, a spanyol Arteal Tenis de Mesa, a brit Grantham Academy és a szlovák csoportmásodik Geolog Roznava. A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a B csoportban kapott helyet, ellenfelei az észt TalTech Sports Club, a brit csoportmásodik Draycott & Long Eaton, valamint a döntő torna házigazdája, az SKST Tesla Batteries Havirov.

„Elégedett vagyok a sorsolás eredményével, mert szerettem volna elkerülni a francia és spanyol csapatokat, és ez sikerült” – nyilatkozta lapunknak György István szakvezető.

A két csoportból az első kettő jut az elődöntőbe, György István nem tartja lehetetlennek a továbbjutást. „Bízom benne, hogy sikerül megcsípni a csoport első két helyének valamelyikét, mert továbbjutás esetén az elődöntőben, a döntőben már bármi lehetséges” – összegzett György.

Szász Csaba

Fotó: Kiss János

: an accessible web community