2021. április 21, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

Nem jött össze a csíki bravúr

Két apró tévedés okozta az FK Csíkszereda vesztét a hétfőn délután játszott labdarúgó Románia-kupa-mérkőzésen, amelyet a körülményeket tekintve simán húzott be az Aradi UTA. Pedig a játék képe alapján nem a Maros partiak érdemelték meg a sikert, de a rutin és egy, a találkozó kimenetelét befolyásoló játékvezetői hiba megpecsételte a csíkiak sorsát. Emelt fővel búcsúzott az FK a sorozatból.

Hidegben kezdődött és havazásban ért véget hétfőn este az FK Csíkszereda és az Aradi UTA közötti labdarúgó-mérkőzés, a Románia-kupa tizenhatos döntőjének utolsó összecsapása. A találkozón több mint százötven csíki szurkoló volt jelen, igaz, nem a lelátókon, hanem a csíkszeredai stadion délnyugati oldalánál található kerítés mögül nézték a meccset és biztatták a kedvenceiket.

Az FK Csíkszereda a Ribánszki – Takács, Apró, Kelemen, Marrone, Csürös, Eder, Bara, Jebari, Bauza, Mészáros felállítással kezdte az Aradi UTA elleni mérkőzést, és csupán pár perc kellett ahhoz, hogy át is vegye a Valentin Suciu által irányított gárda a játékot. Mégis az első komolyabb támadás a vendégeké volt, ám a 9. percben Hora helyzetét a csíki kapus hárította. Két perccel később szögletet végezhetett el az UTA, a beadást követően Ribánszki és da Silva összeütközik a hatoson belül, a játékvezető sípja pedig némi hezitálás után szólalt meg. Ekkor a csíki focisok és a drukkerek is azt hitték, támadószabálytalanságot fújt a bíró, ám nagyot tévedtek, akárcsak a sípmester: büntető volt az ítélet. A televíziós közvetítésben, ahogyan a visszajátszásban is jól látszik, Ribánszki a labdát próbálta megjátszani, ahogyan da Silva is, ám ez egyiküknek sem sikerült, az aradi focis jobban játszotta el az áldozatot, amit sajnos a játékvezető el is hitt. A megítélt büntetőt Morar magabiztosan értékesítette, így a vendégek megszerezték a vezetést.

A gólt követően is többet birtokolta a labdát az FK, ám az első helyzetecske a 20. percben jött össze Edernek, ám a lövés nem volt pontos. Az UTA egyébként teljes védekezésre és ellentámadásokra rendezkedett be, a 24. percben egy ilyen akcióból veszélyeztettek, de Isac lövése nem okozott gondot Ribánszkinak, ahogyan a duplázás sem. A csíki támadásokat az UTA jól tördelte, gyakorlatilag az ellenfél tizenhatosáig sem jutottak el az FK focisai, ugyanis a vendégek védelme sorfalként állította meg a hazaiak akcióit. A szünet előtt két perccel a totális támadásban lévő hazaiak elbambultak, az aradiak ellentámadásba lendültek, Hora három csíki védő között tört be a büntető területre és elesett, a játékvezető pedig Kelemen szerelését látta szabálytalannak – ezúttal jogosan –, és tizenegyest ítélt. A büntetőt Hora könnyedén értékesítette, így kétgólos UTA-előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben is uralta a játékot az FK, a vendégek a biztos vezetés birtokában gyakorlatilag arra figyeltek csak, hogy csíki focis ne nagyon vezesse be a labdát a büntetőterületükre, ellentámadásokkal pedig megpróbáltak veszélyt okozni. A félidő legnagyobb gólhelyzete is így jött össze, a 67. percben Bustea távolról szánta el magát a lövésre, Ribánszki ugyan kitalálta a labda útját, ám az túljutott rajta, szerencséjére a játékszer a kapufán landolt, így maradt a 0–2 a tabellán a meccs végéig.

Noha az UTA az 1. Liga élmezőnyéhez tartozik, ez a hétfői meccsen nem nagyon volt észrevehető, legalábbis a játék képe alapján. Az FK egy olyan meccset vesztett el, amelynek elején egy játékvezetői hiba miatt gyakorlatilag olyan hátrányba került, amelyet aztán képtelen volt ledolgozni, köszönhetően az aradi védelem rutinjának, és talán ez volt az egyetlen pont, amelyben jobb volt hétfőn este az UTA a csíkiaknál.

 

Eredmények

Románia-kupa, a tizenhatos döntő: FK Csíkszereda – Aradi UTA 0–2; Chindia Târgoviște – Nagyszebeni FC Hermannstadt 1–1 – szétlövés után 5–3; Bukaresti Progresul Spartac – Universitatea Craiova 0–5; Turris-Oltul Turnu Măgurele – Sepsiszentgyörgyi OSK 1–0; Vá­rad­szentmártoni SC – Dunărea Călărași 0–1; U Craiova 1948 – Temesvári ASU Politehnica 1–3; Konstancai Farul – Academica Clinceni 1–2; Concordia Chiajna – FC Botoșani 0–2; Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș Pitești 1–0; Ceahlăul Piatra Neamț – Petrolul Ploiești 1–2; Bukaresti Dinamo – Konstancai Viitorul 3–0; Temesvári Ripensia – Astra Giurgiu 1–5; Hușana Huși – Kolozsvári Universitatea 2–8; FC Voluntari – Medgyesi Gaz Metan 0–6; Kolozsvári CFR – Politehnica Iași 1–0.

A Gloria Buzău – Bukaresti FCSB találkozót nem játszották le, mert a Gloria keretében több focis is koronavírusos. A mérkőzést a szakszövetség 3–0-s eredménnyel a fővárosiak javára írta.

A párharcok győztesei a nyolcaddöntőbe jutottak.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

 „…vadat és halat, s mi jó falat…”

Tudták, hogy a pávafélék nagyrésze Ázsiában őshonos? Van belőlük kék, és zöld és gyöngyös is: színeik elképesztően gyönyörűek. De van Páva Székelyudvarhelyen is, ami...

Videó – Hargita magazin 2021. április 20.

Mai műsorunk fő témája a Visit Hargita és Visit Maros által felállított közös turisztikai standja a parajdi sóbányában, de szó lesz a Hargita Megye...

Fejlesztések, a közösségi élet erősítése: elfogadták Csíkszereda költségvetését

Csíkszereda önkormányzati testülete fejlesztésekre, beruházásokra és a közösségi életet erősítő programokra összpontosító idei, összesen 241,71 millió lejre rúgó költségvetését fogadták el kedden. Az ülés...

Legfrissebb