2022. október 4, kedd.
Hirdetés : an accessible web community

Nem jelentett akadályt az újonc

Akárcsak egy évvel ezelőtt, ezúttal is egy újonc otthonában lépett pályára a Székelyudvarhelyi KC. Akkor győzelemmel indította a szezont, akárcsak most. Tavaly megnyerte az alapszakaszt a gárda, remélhetően ebben az évadban is sikeresen veszi az akadályokat. Az elsőn túl van a csapat, nagyon izgulni nem is kellett.

Jobb lábbal indították a szezont Mihalceáék Fotó: Csedő Attila / Archív
Jobb lábbal indították a szezont Mihalceáék Fotó: Csedő Attila / Archív

[dropcap]N[/dropcap]agy fejtörést okozott az edzőnek, Vlad Cabának, hogy összeállítsa a csapatot. Két átlövőjét nélkülöznie kellett, Lazo Majnov lábsérülés, Milan Szajin pedig technikai okok miatt – nincs meg a leigazolása a klubhoz – nem állt a Székelyudvarhelyi KC rendelkezésére. Az első meccset egy újoncnál, a CSM Ploiești otthonában kellett lejátszania a férfi kézilabda élvonal nyitófordulójában. A vasárnap délutáni párharcot a Szabó – Mihalcea, Markez, Tálas, Sipos, Rusia, Onyejekwe összeállításban kezdte a vendégcsapat, a mérkőzés során pályára lépett még Jokanovics – Kuzmanoszki, Szász, Ojleszki.
A hazaiak kezdtek valamivel jobban, a 10. percig vezettek. Az SZKC nyáron érkezett jobb átlövője, Mitar Markez viszont megmutatta, hogy remek igazolás lehet: magabiztosan belőtt két hetest, illetve remekelt akcióból is. A kezdeti lelkesedés lassan elfogyott a CSM-nél, a sokkal rutinosabb ellenlábas pedig átvette a kezdeményezést, aztán már vissza sem adta azt. Vagyis két-három góllal rendre vezetett, mivel jól zárt a védelem, valamint sokkal pontosabbak voltak, nem követtek el sok technikai hibát. 11–14 volt az állás a szünetben.
A második félidő három SZKC-góllal indult, jól is folytatódott. A 48. percben volt a legnagyobb a különbség (17–24). A házigazdák viszont nem adták fel, megpróbálták a bravúrt, persze azt is kihasználták, hogy ellenfelük egyre jobban fáradt.
Az előny olvadni kezdett, igaz, hogy egyszer sem állt fenn a veszély, hogy szorossá tegyék a végkimenetet. Kettőre faragták le a hátrányt, a Székelyudvarhelyi KC megszerezte első diadalát ebben a szezonban, így jól indította az évadot. A folytatásban is jól jönne a remeklés: csütörtökön a címvédő érkezik a városi sportcsarnokba.
Negatív rekordot ért el a Tordai Potaissa a férfi kézilabda román bajnokság nyitómeccsén. Az erdélyiek a Bukaresti Steaua otthonában egyszerűen nem találták a gólhoz vezető utat az első játékrészben. Harminc perc alatt csupán háromszor voltak eredményesek – ráadásul kétszer büntetőből –, így a pihenőre úgy mentek a felek, hogy 18–3-at mutatott az eredményjelző. A forduló rangadóján pontosztozkodás született, pedig a Nagybányai Minaur rendre előnyben volt, a második félidőben öttel is vezetett a Bukaresti Dinamo ellen. A végén a fővárosiak kiegyenlítettek.
A nyitóforduló eredményei: Bukaresti Steaua – Tordai Potaissa 30–20 (18–3), Galaci CSU – Dunărea Călărași 22–23 (11–11), CSM Focșani – Resicabányai HC 20–27 (7–10), Nagybányai Minaur – Bukaresti Dinamo 23–23 (14–9), HC Vaslui – Pandurii Tg. Jiu 30–25 (13–10), Temesvári Poli – Bukaresti CSM 23–24 (12–12), CSM Ploiești – Székelyudvarhelyi KC 28–30 (11–14) /Mihalcea 9, Markez 6, Tálas, Kuzmanoszki 4-4, Onyejekwe 3, Sipos 2, Ojleszki, Rusia 1-1/.

Józsa Csongor

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Rongálás Csíkszentsimonban

Vandálkodást vett fel a csíkszentsimoni sportpályánál elhelyezett biztonsági kamera. A helyi önkormányzat feljelentést tett a rendőrségén – derült ki az önkormányzat közösségi oldalán hétfőn...

Műtárgyak mesélnek a konferencián

A Haáz Rezső Múzeum idén már huszonkettedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Magyar Restaurátor Továbbképző Konferenciát Székelyudvarhelyen, ahová a helyi szakmai közösség mellett számos...

Nem cserél szövetségi kapitányt a román labdarúgó-válogatott

Edward Iordănescu továbbra is a válogatott edzője marad, szerződését a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők végéig meghosszabbították – jelentette be hétfőn a honlapján a Román Labdarúgó-szövetség...

Legfrissebb