Nehezíti a forgalmat a sűrű havazás Hargita megyében

Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Megnehezíti a közlekedést a visszatért téli időjárás szerte Hargita megyében. A hatóságok elővigyázatosságra intenek. A figyelmeztetés szerdán 23 óráig érvényes.

Sok teherautó elakadt szerda délelőtt a 15-ös jelzésű országúton a Borszéki-hágón a sűrű havazás miatt. A megyei útügy által közölt információk szerint a kamionoknak elsősorban az emelkedőkön és ereszkedőkön gyűlt meg a bajuk, a sofőröket az útügy, valamint a rendőrség munkatársai is segítették a haladásban.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy nemcsak a Borszéki-hágón, hanem Hargita megye több hegyi útszakaszán is nehézkes a közlekedés a havazás miatt. Éppen ezért rendőrök vigyázzák fel a forgalmat az érintett útszakaszokon, ugyanakkor, ha továbbra is kitart az erős havazás, lehetséges, hogy bizonyos utakat lezárnak.

A rendőrségi szóvivő felhívja az autóvezetők figyelmét, hogy körültekintőbben vezessenek, tartsák a követési távolságot, lassan vegyék be a kanyarokat, és nem fékezennek hirtelen.

Hargita megyében havazásra, hófúvásra és erős szélre vonatkozó sárga figyelmeztetés van érvényben szerdán 23 óráig. A feltámadó szél erőssége elérheti akár az óránkénti 60 kilométeres sebességet.

HN-információ

: an accessible web community