2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Négy székely rangadó – zsinórban

Lesz esélyük kiismerni egymás játékát a csíki és a gyergyói jégkorongozóknak, hiszen egymás elleni meccsekkel zárták az évet és egymás ellen kezdik meg az új évet is. Négy meccset rendeztek a héten a román bajnokságban, ebből a két csíkszeredai összecsapás az Erste Ligába is számított.


Zsinórban négyszer játszik egymás ellen a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub, ebből két találkozót az óévben letudtak a csapatok, mindkettőnek a megyeszékhelyi Vákár Lajos Műjégpálya adott otthont. A két gárda egymás ellen kezdi a jövő évet is, ezúttal azonban vasárnap és hétfőn a gyergyószentmiklósi műjégpálya lesz a helyszín. Noha nem szeretett volna a Románia-kupa után játszani, a Sapientia U23 mégis kénytelen volt jégre lépni Brassóban, a kettős párharcot simán húzta be a Corona a hét elején.

A 2020/2021-es idény során kedden játszott először egymás ellen a Sportklub és a Gyergyói HK, a mérkőzést a csíki drukkerek ugyan nem nézhették a helyszínen, ám a két csapat bemelegítését követően – húsz perccel a meccs kezdése előtt – egy kisebb szurkolói csoport megjelent a kék-fehérek öltözője ablaka alatt és a repertoárjukban található összes rigmust elénekelték kedvenceiknek. Ez a bátorítás olyan lendületet adott a Sportklubnak, hogy fél perc sem kellett ahhoz, hogy megszerezzék az első gólt Becze révén. A Gyergyói HK viszont egyenlített a 15. percben, mi több, a második játékrész elején egy emberelőnyt ki is használtak. Tízpercnyi játék után Becze egyenlített ugyan, de a vendégek újra megszerezték a vezetést. A játékrész utolsó percében, tizenhárom másodperc alatt Blakwater kétszer is mattolta Ruczujt, az utolsó húsz percben pedig Becze még kétszer bevette a gyergyóiak kapuját, így magabiztos csíki győzelem született kedden este. A Sportklub – GYHK második, idei utolsó meccse lapzártánkkor ért véget.

A felek egymás ellen Csíkszeredában zárták az évet, de Gyergyószentmiklóson kezdik el: vasárnap és hétfőn 18.30-kor kezdődik a GYHK – Sportklub találkozó. Akárcsak a keddi és a tegnap esti mérkőzés, a két gyergyószentmiklósi összecsapás is duplapontos lesz, hiszen a román bajnokság mellett az Erste Ligába is számítanak majd a meccsek.

Eredmények

Brassói Corona – Sapientia U23 7–0 (4–0, 1–0, 2–0) és 8–0 (2–0, 5–0, 1–0)

Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK 6–3 (1–1, 3–2, 2–0) /Becze (1, 33., 45, 60.), Blackwater (40., 40.), illetve Koskiranta (15), Basaraba (23.), Oulette St. Amant (36.)/ és X–X (X–X, X–X, X–X) //.

Ide küldöm majd az eredményt és a gólszerzőket!!!Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb