Négy kísérleti kulturális rendezvényt tartanak a hétvégén

Fotó: Opera Națională București – Facebook

A kulturális minisztérium négy kísérleti rendezvényt szervez május 14-e és 16-a között. A rendezvények kül-, illetve beltéren zajlanak majd az országos vészhelyzeti bizottság által jóváhagyott körülmények között.

A kulturális minisztérium tájékoztatása szerint a kísérleti rendezvények Bukarestben és Kolozsváron zajlanak. Május 14-én, 19 óra és 21 óra között Libera Musica címmel beltéri rendezvényt tartanak a Bukaresti Nemzeti Opera szervezésében; május 15-én, 19 óra és 21 óra között: Francis Veber: Dineu cu proşti (Dilisek vacsorája) címmel beltéri előadás lesz a Bukaresti Nemzeti Színházban. Május 15-én, 19 óra és 21 óra között: Charles Gounod: Faust című beltéri előadását láthatják az érdeklődők a Kolozsvári Román Opera szervezésében, illetve május 16-án, 19 óra és 21 óra között újra a Libera Musica lesz látható, ezúttal kültéri előadáson Bukarestben.

A szabadtéri kísérleti rendezvényen azok a személyek vehetnek részt, akik be vannak oltva, vagy a SARS-CoV-2 fertőzést követő 15. és 90. nap között vannak, vagy akik 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR-tesztet vagy 24 óránál nem régebbi antigén gyorstesztet mutatnak be. A belépés személyazonossági igazolvány felmutatásával történik, az adatok valósságát a Speciális Távközlési Szolgálat által rendelkezésre bocsátott alkalmazással ellenőrzik majd.

Jegyek keddtől vásárolhatók a három kulturális intézmény platformján. A vásárlóknak űrlapot kell kitölteniük az utánkövetés érdekében.

HN-információ