Négy hétre bezárt a Csíki Csobbanó

Kisebb garanciális javításokat végeznek a városi uszodában. Sokan várják a nyitást

Karbantartási és javítási munkálatok miatt négy hétre, augusztus végéig bezárt a Csíki Csobbanó. A fedett uszodák esetében szükséges takarítási munkálatok és fertőtlenítés mellett ilyenkor az épület kivitelezésére szerződtetett építkezési vállalkozó is visszatér a helyszínre, és elvégzi a garanciális munkálatokat – tudtuk meg Bíró Lászlótól, a Csíki Fürdők Kft. igazgatójától.

Kisebb garanciális javításokat végeznek a városi uszodában. Sokan várják a nyitást
Kisebb garanciális javításokat végeznek a városi uszodában. Sokan várják a nyitást

[dropcap]A[/dropcap] városnapi úszóversenyt követően, augusztust 3-án zárt be a Csíki Csobbanó, és a hónap végéig nem is nyit ki a város uszodája – közölte lapunkkal Bíró László. Az igazgató szerint a nyári szünet első hetében a Csíki Fürdők Kft. munkatársai kitakarították és fertőtlenítették a medencéket, ezt követően a kivitelezőnek adják át a terepet, hogy elvégezze a garanciális munkálatokat.
– Továbbra is jelentkeztek az uszodában, illetve az épületen olyan kisebb hibák, amelyeket az építő kell kijavítson. Garanciális javítási munkálatokra van szükség többek között a tetőszerkezet esetében, illetve a medencék tömítését is át kell nézni – tudtuk meg az igazgatótól. Bíró László szerint a fedett uszodába látogatók vigyáznak a helyiségek tisztaságára és állapotára, rongálásokról tehát nem lehet beszélni.
– Ami pedig ennél is jobb hír, hogy a tavalyi adatokhoz képest idén 10 százalékkal növekedett az uszoda látogatottsága, a vendégek száma az eddigi nyári hónapokban sem esett vissza, sőt júliusban elérte a 11 ezret – állította Bíró. A statisztikai adatok szerint januártól júliusig összesen 77 500 személy váltott jegyet vagy bérletet a Csíki Csobbanóba.
– Tavaly a nyári hónapokban jelentősen visszaesett a forgalmunk, az úszásoktatási programnak köszönhetően azonban a gyermekek nyáron a szüleikkel, nagyszüleikkel térnek vissza az uszodába, és kialakult egy állandó közönség, amely szívesen jár ide úszni – tette hozzá Bíró László.

Pál Bíborka

: an accessible web community