Nagykövetek kerestetnek

Fotó: FussNEKI/fb

Majdnem félszáz civil szervezet és kezdeményezési csoport jelentkezett egy-egy projekttel, amihez a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) adománygyűjtő eseményén kíván támogatást szerezni. Jelenleg a nagykövetek toborzása zajlik, ők azok, akik képviselnek egy jó ügyet, szaladnak vagy kerékpároznak érte, na meg pénzt is gyűjtenek.

Az SZKA tájékoztatása szerint a megadott határidőig 44 civil szervezet vagy kezdeményezési csoport kapcsolódott be az idei programba, közülük lehet választani, hogy ki mellé áll és kinek segít céljai elérésében az, aki nagykövet lenne. Egész Udvarhelyszékről, Agyagfalvától Siménfalváig, Recsenyédtől Bögözig számos településről jelentkeztek egy-egy megvalósításra való elképzeléssel, mindegyik hasznos közösségi kezdeményezés. Nagykövetnek jelentkezni szeptember 12-ig van lehetőség, és az esemény honlapján és Facebook-oldalán hasznos tanácsokat is megfogalmaz az SZKA. Bárki lehet nagykövet, aki legalább egy kilométert le tud szaladni, gyalogolni vagy biciklizni, és bárhonnan lehet jelentkezni, és bárhol a világon meg lehet tenni a vállalt távot. A FussNEKI adománygyűjtő sportesemény honlapján már majdnem száz a nagykövetek száma.
A következő lépés az adományozók „bevonzása”, akik a nagykövetek teljesítménye alapján megállapított összeggel, de fix összeggel is támogatói lehetnek a számukra legszimpatikusabb projektnek. Szeptember 13-ától egészen a nagy napig, azaz a FussNEKI napjáig, október 9-ig lehet az adományt eljuttatni vagy átutalni a kiválasztott civil szervezetnek vagy a közvetítést vállaló SZKA-nak.

Asztalos Ágnes

: an accessible web community