Nagy érdeklődés övezte fotó- és novellapályázatot

Közel 250 pályamunka érkezett a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett #Itthonvagyunk c. fotó- és novellapályázatra. A március 31-én kiírt pályázat eredményét csütörtökön hirdették ki online.

Fotó: Blága Eszter

Szakmai zsűri rangsorolta a Hargita Megye Tanácsa által kiírt #Itthonvagyunk c. fotó- és novellapályázatra beküldött pályamunkákat, csütörtökön hozta nyilvánosságra a kiíró intézmény az eredményt.

Az Oláh-Gál Elvira újságíró, Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője, Székedi Ferenc újságíró, publicista, Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője és Borsodi L. László, a Székelyföld Kulturális Folyóirat főszerkesztője összetételű zsűri három győztest hirdetett: a BORSOS ÁGOTA, RADU RALUCA és BENEDEK M. ELEK által beküldött novellákat részesítette díjban.

A zsűri szerint nehéz volt dönteni, ugyanis sok jó személyes történet érkezett, ötletgazdag, színvonalas munkákkal pályáztak.

A fotósok versenyében az amatőr kategóriában a legjobbnak BLÁGA ESZTER bizonyult, a profi kategória nyertese TURCZA HUNOR. A fotók elbírálását elismert Hargita megyei fotósok vállalták: Ádám Gyula, Antal Zsombor, Borbáth Áron, Farkas Gecse Noémi és Kristó Róbert.

A díjak értéke egyenként 500 lej.

A novellákat az elkövetkező időszakban Hargita Megye Tanácsa közzéteszi a közösségi oldalon, az intézmény honlapján, a nyertes írások megjelennek a Hargita Népe honlapján is.

– A kijárási tilalom kihívások elé állított mindenkit, de voltak előnyei is annak, hogy az emberek többet vannak otthon, hiszen több idő jut talán az alkotásra is – fogalmazott az április 30-i online eredményhirdetéskor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az online eredményhirdetésről készült film itt érhető el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/836363733513036