Motorosok hoztak adományt a gyermekotthon lakóinak

Az ajándékok legizgalmasabbika: a közös motorozás Fotó: Lázár Hajnal

Mosonmagyaróvári motorosok igyekeznek segíteni gyergyó­szentmiklósi rászoruló gyermekeken – már másodszor hoztak adományt a Szent Anna Otthon lakóinak.

Az ajándékok legizgalmasabbika: a közös motorozás Fotó: Lázár Hajnal
Az ajándékok legizgalmasabbika: a közös motorozás Fotó: Lázár Hajnal

[dropcap]M[/dropcap]otorosok robogtak be tegnap Böjte atya gyergyószentmiklósi gyermekotthonának udvarára, a lakók persze nagy örömmel fogadták őket – hiszen már ismerősök. A Magyarországról érkezett vendégek adományt hoztak: ágyneműt, tartós élelmiszert, játékot, ruhát pakoltak le az udvaron, még egy láncfűrészt is, hogy könnyebb legyen télen a favágás. Tudják, mire van szükség, hiszen mielőtt gyűjtenének, megkérdezik, minek vennék leginkább hasznát a nevelők és gyermekek, mondták el a Motoros Szív a Gyermekekért nevet viselő civilszervezet tagjai.
– Én is Székelyföldön születtem, kötelességemnek érzem, hogy a szülőföldemen élő nehéz sorsú gyermekeket segítsem – közölte a székelyföldi jótékonysági motoros túra kezdeményezője, Elekes Péter Szabolcs. Hozzátette, az adománygyűjtés nem egyszerű feladat, hiszen a nagydarab, bőrmellényes motorosokat nem mindenhol látják szívesen, de azért sokan vannak azok, akik szívügyüknek tekintik a segítségnyújtást.
– Jólesik a lelkemnek, hogy vannak még emberek, akik nem felejtik el, honnan indultak – mondta László Orsolya, az otthon vezetője. Megjegyezte, a vendégek hasznos dolgokat hoztak, és még az új játékoknál is nagyobb örömet szereztek a gyermekeknek azzal, hogy motorozni vitték őket.
– Fontosak számunkra, csillogó szemük többet ér minden köszönetnél – jegyezte meg Elekes Péter Szabolcs, akit egyszerűen csak Medve bácsinak szólítanak az otthon lakói.
Az otthonban jelenleg csupán húsz kisgyermek van, a többiek szüleiknél, támogatóknál töltik a vakációt – vagy legalább néhány napot. Az átlagos létszám egyébként az ötvenhez közelít. Több gyermek folyamatosan itt lakik, utánuk nem jön senki, hogy legalább egy időre elvigye őket. Az otthon vezetői és a nevelők igyekeznek számukra is családias környezetet teremteni, elvitték őket nyaralni a Balatonra, helyben is szerveztek tábort számukra, és nyáron is többféle tevékenységet biztosítanak, hogy hasznosan töltsék szabadidejüket.

Lázár Hajnal

: an accessible web community