Mosolyt csalni a kisgyerekek arcára: Húsvéti nyuszi örökbe vagy kölcsönbe

Csak felelősen válasszunk élő állatot húsvétra

Két udvarhelyi fiatalember kínál húsvéti nyuszikat az ünnepre azoknak a szülőknek, akik gyerekeik arcára mosolyt szeretnének csalni. Akiknek nincs lehetőségük a továbbtartásra, azok néhány napra kölcsönbe is vehetik a nyuszikákat.

Nagyálmos Ildikó
Tavaly találtuk ki egyik barátommal, hogy húsvétra rendelkezésre bocsátunk nyulakat – akár vásárlás vagy bérlés céljából – azoknak a szülőknek, akik élő állattal szeretnék megajándékozni gyerekeiket. Már tavaly rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, nagyjából fele-fele arányban volt a bérlés és a vásárlás. A tömbházban lakóknak nincs lehetőségük továbbtartani az állatot, így ők inkább elviszik néhány napra és aztán visszahozzák a nyulakat, a házban élők pedig meg is vásárolják – mondta Bokor Tas, aki arról biztosította a vásárlókat, hogy az állatok be vannak oltva és vitaminnal kezelve, nem hordoznak betegséget.
A szülők a helyszínen kiválaszthatják a számukra legszimpatikusabb jószágot, de házhoz szállításra is van lehetőség. Azok számára, akik csak néhány napra szeretnék kölcsönvenni a nyulat, táplálékot is biztosítanak.
A nyulak elhelyezésére ideig-óráig megfelel egy fa- vagy műanyag láda, de a legjobb, ha beszerzünk neki az állatkereskedésből egy kimondottan nyusziknak készült ketrecet. A nyulak eltarthatók kerti zöldféléken, egy kis szemes kiegészítéssel (búza, zab vagy árpa) és fontos táplálék számukra a széna.

: an accessible web community