Mosolyt csalnak a gyerekek arcára

Még ezen a héten célba érnek az Agri-Cultura Natura Transylvanie Egyesület angyalkáinak adományai. Az egyesület a Dévai Szent Ferenc Alapítvány neveltjeit és más otthonok lakóit is megajándékozza mindazok jóvoltából, akik egy-egy gyerek angyalnak írt kérését teljesítették. Idén, a korábbi évekhez képest, kevesebb ajándékkérés érkezett, és elmaradnak azok a szeretetvendégségek, amelyeken korábban a gyerekek találkoztak támogatóikkal.

Immár 12 éve szervez karácsonyi jótékonysági akciót Rodics Gergely, az Agri-Cultura-Na­tura Transylvanie Egyesület elnöke. Korábban Magyarországon irányította a gyűjtést, néhány éve székelyföldi lakosként sok-sok támogatóval együtt teszik szebbé a Dévai Szent Ferenc Alapítvány felkaroltjainak karácsonyát. Immár két éve annak is, hogy az állami intézmények lakóit és a Csibész Alapítvány neveltjeit is megajándékozzák. Idén 130 székelyföldi gyerek írta meg az angyalhoz címzett kérését. A levelekben leírtakat magánszemélyek, a Sapientia – EMTE Csíki Karának oktatói és hallgatói, illetve cégek vásárolták meg a gyerekeknek.

– A legtöbb kérés ruhaneműre vonatkozott, csizma meg ilyen jellegű dolgok iránt, de főleg a kisebb gyerekek esetében a rajzeszközök és játékok iránt is volt igény. Időnként vannak ilyen divatos játékok is, amiket egyszerre sokan kérnek, főleg hogyha egy otthonban laknak a gyerekek. A nagyobbak is ruhaneműt vagy akár az utazásukhoz szükséges bőröndöket kértek, és persze a lányok sminkszereket is szoktak kérni, a fiúk sportszereket, de azt kell mondjam, hogy úgy összességében reális dolgokat kérnek, nincsenek nagyon elrugaszkodottan drága kívánságaik a gyerekeknek – mondta lapunk érdeklődésére Rodics Gergely, a jótékonysági akció szervezője, az Agri-Cultura-Natura Transylvanie Egyesület elnöke.

Az idei jótékonysági akció végén elmaradnak azok a szeretetvendégségek, amelyeken korábban a megajándékozottak találkoztak támogatóikkal. Az aján­dékcsomagokat a múlt csütörtökig lehetett leadni. A szervezők már elkezdték a kiosztást, így a hét folyamán minden gyerekhez eljut az angyalka ajándéka.