2022. szeptember 30, péntek.
Hirdetés : an accessible web community

Moldvai csoportba, de nem az elitbe

Újfent ülésezett a Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága, amely kijelölte az országos ifjúsági bajnokságok menetrendjét és csoportbeosztását. Amint arról korábban is írtunk, a kiírás idéntől változik. Az FK Csíkszereda korosztályos csapatai az úgynevezett másodosztályba kaptak besorolást.

[dropcap]Ú[/dropcap]j bajnoki idényt és egyben új kiírást készített el a Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága az országos ifjúsági bajnokságokra. Már korábban írtuk, az ifjúsági bajnokságokat a tavalyi helyezések alapján két értékcsoportra osztják. Tehát lett egy két csoportból álló elit liga és egy hat csoportból álló második liga. Továbbá a korosztályok minősítését is megváltoztatták. Eddig U18-as és U16-os bajnokságok voltak, míg ezentúl – az európai normát követve – U19-es és U17-es bajnokságok lesznek.
Az elit ligába mindkét korosztályban a tavalyi helyezések alapján 24 csapat kapott besorolást Nyugati, illetve Keleti csoportba, egyenlő részre elosztva. Míg a második vonalban hat csoportot hoztak létre. Az FK Csíkszereda korosztályos gárdái utóbbiban lesznek érdekeltek, mégpedig a Moldvai (1-es széria) csoportban. Az első fordulóra pedig már a hétvégén sor kerül. A csíki csapatok a LPS Piatra Neamţ otthonában vendégeskednek szombaton. A bajnokság végén az elit liga két csoportjából kiesnek a 10-12. helyezettek és helyüket a második vonal csoportgyőztesei veszik át.

A Moldvai csoport
U19-es korosztály: FK Csíkszereda, LPS Suceava, LPS Focșani, Bákói SC, LPS Vaslui, Ceahlăul Piatra Neamt, Rapid CFR Suceava, CSMS Iaşi, LPS Iaşi, Bucovina Pojorâta, LPS Piatra Neamţ, Bákói LPS és FC Botoşani.
U17-es korosztály: FK Csíkszereda, LPS Focșani, Bákói SC, LPS Vaslui, Ceahlăul Piatra Neamţ, Rapid CFR Suceava, LPS Iaşi, Bucovina Pojorâta, LPS Piatra Neamţ, Bákói LPS, FC Botoşani, CSS Botoşani és LPS Roman.

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Ünnepi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak az idősek nemzetközi napján

Az öregedés művészete címmel tartott előadást Simó Irma pszichológus és művészetterapeuta az idősek nemzetközi világnapja alkalmából a megyeháza amfiteátrumában. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként...

Eseménydömping a sportpályákon

Rengeteg focimérkőzést lehet követni az előttünk álló hétvégén, de tovább dübörög a jégkorong Erste Liga is, a Sportklub Brassóba látogat. Ajánló. Labdarúgás Szuperliga, a 12. forduló:...

Rangadók fordulója

Egy székely és egy bajnoki rangadót rendeznek a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjában, holnap a Székelyudvarhelyi FC Kézdivásárhelyre utazik, a két éllovas Prahova megyei...

Legfrissebb