2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

MOL Liga-ülés csütörtökön

Eldőlhet, hogy milyen formában, illetve kikkel veszi kezdetét ősszel a jégkorong MOL Liga. Mindezekről csütörtökön döntenek. Továbbá megtörténhet az is, hogy új elnökséget is választanak. Eddig csupán a HC Érsekújvár indulása kérdőjeles.

12_mol
Meglehet, hogy a tavalyi csapatok közül lesz kimaradó

HN-információ

Újabb MOL Liga-ülést rendeznek csütörtökön, amelyen sok minden eldőlhet. „Az eseményen több lényeges döntés is születhet, így a csapatok elfogadhatják a versenyszabályzatot és a szezon időbeosztását. Személyi kérdésekben is szavazhatnak, azaz felállhat a liga új vezetése. Ezen a ligaülésen első alkalommal vehet részt teljes jogú tagként az MJSZ elnöksége által a ligába beszavazott két új csapat, a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 képviselője. Szlovákiai információink szerint a HC Érsekújvár a jelenlegi feltételek mellett átgondolja a MOL Liga 2015/2016-os szezonjára vonatkozó nevezési szándékát” – írja a jegkorongblog.hu magyarországi szakportál.

Alakul a Miskolc
Két tavalyi légiós eligazolt a Miskolci Jegesmedvéktől, de három új is érkezett helyükre Dunaújvárosból. A csatárposzton bevethető, de keveset játszó, Conor O’Donnell a francia Lyonhoz írt alá, míg a kanadai–magyar felmenőkkel rendelkező – Jesse Dudas a finn legjobb ligában (SM-liiga) szereplő HC TPS (Turku) szolgálatába állt. A miskolci szakvezetés sokat nem tétlenkedett, máris igyekezett pótolni a hiányzókat. Galanisz Nikandrosz, Somogyi Balázs, illetve Pavuk Attila szerződött Miskolcra a Dunaújvárosi Dab.Doclertől. Valószínű, hogy további játékosok érkezéséről is hírt adnak a napokban, hiszen a „macik” hivatalos honlapján ez áll: „Mivel a kiszemelt játékosokkal megkezdett tárgyalások nagyon jól haladnak, a következő napokban újabb bejelentések várhatók Miskolcról.”

SzékhelyváltásDebrecenben?
Kezd kialakulni a Debreceni HK együttese is. Három meghatározó játékosukkal – Ladányi Balázzsal, Berta Ákossal és Artyom Vaszjunyinnal – megegyeztek a folytatást illetően. Sőt Ladányi lett a klub utánpótlásáért felelős igazgató. Jevgnyij Muhin vezetőedző – a KHL-ben érdekelt Avangard Omszk edzője lesz – helyére szintén orosz trénert keresnek, továbbá tartják a tavaly bevált orosz légiós vonalat.
„A klub vezetői dolgoznak azon, hogy a felnőttcsapat a MOL Liga-meccseit a Főnix Csarnokban rendezhesse meg. Az eddigi otthon, a Debreceni Jégcsarnok ugyanis csak 590 nézőt fogadhat be, ide nem lehet marketingakciókat szervezni, hiszen sok érdeklődő kint maradna. Ha ez a terv megvalósulna, a debreceni létesítmény lenne a legnagyobb és a legszebb a MOL Ligában” – áll a DHK honlapján.

Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb