Mobilitás Hete: jogosítvánnyal ingyen lehet buszozni

Bringázz a Mobiltás Hetén! Rendőrök tájékoztatnak a biztonságról

A sport, a környezetbarát közlekedés, a biztonság, a játékos mozgásfejlesztés és környezetünk tisztasága áll az Európai Mobilitási Héten lebonyolított események fókuszában. Szerdán a székelyudvarhelyi helyi rendőrök közlekedésbiztonságról szóló tájékoztatót osztogattak a bicikliseknek és a járművezetőknek.

Bringázz a Mobiltás Hetén! Rendőrök tájékoztatnak a biztonságról
Bringázz a Mobiltás Hetén! Rendőrök tájékoztatnak a biztonságról

A helyi rendőrök egy héten át a tájékoztatásra helyezik a hangsúlyt, főleg a kerékpárosokat és a fiatalokat figyelmeztetik a biztonságos közlekedés szabályaira. A Mobilitás Hete elkezdődött, szeptember 22-ig több, a mozgás témája köré csoportosuló eseményt szerveznek. A polgármesteri hivatal, civilszervezetek és iskolák vesznek részt a programban.
Ma kitakarítják a Nagy-Küküllő partját, majd a Tompa László Általános Iskolában Bringasuli címmel kerékpáros oktatás és közlekedésbiztonsági ismertető zajlik. Az iskola egyébként évek óta dobogós helyezést ér el helyi, megyei és országos közlekedési versenyeken. Maradva a biciklinél: 21 órakor kezdődik a Szekler Teker civil mozgalom Night Ride című esti kerékpáros felvonulása, melynek célja a láthatósági felszerelések fontosságának hangsúlyozása.
A következőkben lesz még szabadtéri tornaóra a Márton Áron téren, ez hétfőn 10 órakor kezdődik. Oszkár, a mászkáló kígyó címmel mozgást népszerűsítő programot indít a Bethlen Gábor Általános Iskola. Több tanintézmény bevonásával kampányt folytatnak azért, hogy az iskolások inkább az „alternatív” közlekedési lehetőségeket használva járjanak iskolába, azaz részesítsék előnyben a gyaloglást, bringázást, esetleg a tömegszállítást.
Idén is megtartják a Critical Mass biciklis felvonulást, majd óvodásoknak rendeznek bringa-tanodát. A Mobilitás Hetén szervezett eseménysor utolsó napján, szeptember 22-én az autóvezetői jogosítvány felmutatásával ingyen lehet igénybe venni a városi tömegközlekedést. A részletes program a varoshaza.ro oldalon olvasható.

HN-információ