Míves Emberek Sokadalma

Július 14–17. között szervezik meg a Míves Emberek Sokadalmát Székelyudvarhelyen. A város legnagyobb szabású népművészeti rendezvényén számos hazai és nemzetközi kézműves, zenész, előadóművész és vásári komédiás fog bemutatkozni. A vásáron és a koncerteken kívül kézművesműhelyek is helyet kapnak; itt kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra érdekes és értékes programokat.

Szombaton a Városi Parkban 10 és este 8 óra között, az előző napokhoz hasonlóan, állandó programokkal várják az érdeklődőket. 12-től a VagaBanda gólyalábas bemutatóját, du. 2-től az amatőr tánccsoportok előadását nézhetik meg. Du. 3 órától viseletbemutatót tartanak, 4 órától Székelyföldi mesterségek címmel fotókiállítást láthatnak az Orbán Balázs szemével elnevezésű fotótáborok anyagából. 5-től népzenei koncert zajlik Fülöp Csaba és barátai előadásában, 6 órától a VagaBanda gólyalábas újabb bemutatóját láthatják. 7.30-tól a baróti Kájoni Consort együttes régizene-koncerttel lép színpadra, melyet 9 órakor a szerbiai Bakos Árpád és barátai fellépése követ.

Vasárnap de. 9-től szentmisét tartanak a Barátok templomában, a Városi Parkban 10-től kerekasztal-beszélgetést rendeznek a kézműves partnerekkel, kiállítókkal, az egyesületek és alapítványok tagjaival. 12 és este 8 óra között állandó programok zajlanak. Du. 1-kor A nyúlpásztor című mesés-zenés táncházzal várnak kicsiket és nagyokat Lukács Emőke, Kinda Emese, Popa Ildikó vezetésével, zenél az Udvarhelyi Zeneműhely. Fél 3-tól az Erdélyi Dudás Rend (Pipers of Transylvania) akusztikus performanszát hallhatják, 3-tól az Arany Griff Rend tart harci bemutatót. Du. 4 órától P. Buzogány Árpád és Nagy Lenke interaktív könyvbemutatóján vehetnek részt, melyen a Gyertek haza, ludaim… Udvarhelyszéki gyermekjátékok című kötetet ismertetik. 4.30-tól a Langaleta Garabonciások előadása folyik, fél 6-tól Geréb Ajnácska gyimesi balladát, Waum Réka Gyopár, Deák Alexandra és Lakó Csenge udvarhelyszéki csokrot énekelnek. Du. 5.45-től szervezik meg a kézműves-szervezetek díjazását, a Legek díjak átadását. Este 6-tól az Erdélyi Dudás Rend lép színpadra, 7 órától színészvetélkedőt tartanak A színészet is mesterség címmel. Az eseményt a budapesti Amadinda ütőegyüttes koncertje zárja fél 10-től.

: an accessible web community