Mini Erdély Park és síelés a Hargitán

Sok szempontból is felemás az ünnepi ráhangolódás idén, számos program elmarad a járványhelyzet miatt. Mégis van néhány lehetőség Székelyudvarhelyen és környékén, amely tartalmas kikapcsolódást nyújthat az elkövetkező napokban.


Karácsonyi angyalváró foglalkozásokat kínál ma a gyermekes családoknak az udvarhelyi városi könyvtár. Délután 4 órától hagyományaikhoz híven Viktor bácsi meséket olvas a játszóházban, közben lehet kifestősöz­ni a mini-konferenciateremben, a lát­vány- és hangzóanyagrészlegen pedig mesefilmeket is vetítenek. A gye­rekeket kísérővel tudják fogadni, akiket arra kérnek, hogy maradjanak vé­gig a foglalkozások ideje alatt.

Egyébként a téka más módon is hozzájárul az ünnepváró hangulat megteremtéséhez, esténként szép fényjáték látható az ablakban, és karácsonyi dalok csendülnek fel. 

Az ünnepi varázslatért az Álompor Facebook-oldalt is érdemes felkeresni, ahol az elmúlt napokban mind a karácsonyhoz, a karácsony csodáihoz kapcsolódó történetek, mesék hangzottak el a Tomcsa Sándor Színház művészeinek előadásában, ezek természetesen visszanézhetők. 

A Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőn az utóbbi hónapokban, amióta megnyílt a Mini Erdély Park, igencsak megnőtt a pörgés. A hidegebb idő beköszönte ellenére is hétvégenként sokan felkeresték a tájainkon egyedinek számító látványosságot. Mint Fazakas Szabolcstól, a projekt vezetőjétől megtudtuk, a két ünnep között is várják a látogatókat, tehát december 26–30. között mindennap kinyit a Mini Erdély Park. Mini Erdély parkos bögrében forró teát is kínálnak Erdély épített örökségének bemutatása mellett. 

Az igazi havas téli élményekért pedig irány a Madarasi-Har­gita. Bár ma és holnap nem működnek a síközpont felvonói, de hétvégén rendes programmal várják a sportolni vágyókat, sőt 18–21 óra között esti síelésre is lesz lehetőség. Jelenleg három pályát, a Kicsi Súgót, a Súgót és a Kicsi Mihályt lehet használni. A síközpont figyelmezteti a látogatókat, hogy mindkét út felső szakasza havas és jeges, ezért téli gumi és hólánc nélkül ne vágjanak neki a feljutásnak, kivételt képeznek az összkerék-meghajtású autók.