Minden erdélyi megyében elérhetővé vált az Erdély Tv

Bekerült az Erdélyi Magyar Televízió a legnagyobb hazai előfizetéses televízió- és széles sávú internetet szolgáltató RCS & RDS teljes kínálatába, így a marosvásárhelyi székhelyű tévé műsorai minden magyarok által lakott megyében képernyőre kerülhetnek – adta hírül közleményében a televíziós csatorna.

A szolgáltató a digitális csomagján keresztül eddig csak Maros, Kolozs és Szilágy megyében, míg az analóg csomag keretében csupán Hargita és Kovászna megyében sugározta az Erdély Tv műsorait. Ez változott meg augusztus végétől: a Szatmár és Bihar megyei lakosság is a szolgáltató alapcsomagjában kapja meg az Erdély Tv-t, akárcsak a szórványtelepüléseken élők. Arad, Temes, Hunyad, Fehér, Máramaros, Beszterce, Brassó és Szeben megyében is elérhető a legnagyobb kábelszolgáltató kínálatában, ugyanakkor Hargita és Kovászna megyében bekerült az RCS & RDS digitális csomagjába.

Az Erdély Tv jelentős előrelépésnek tekinti a mostani döntést, így ugyanis az Erdélyi Magyar Televízió betöltheti azt a szerepet, amelyet alapítói célul tűztek ki. „Mostantól még inkább jelen tudunk lenni valamennyi erdélyi család mindennapjaiban, ott is, ahol eddig csak interneten követhették műsorainkat. Ezzel jelentősen bővült a potenciális nézőink köre, ez pedig még nagyobb felelősséget ró ránk, hisz az ő településeiket, az őket érintő döntéseket is meg kell jelenítenünk, még tovább kell hangsúlyoznunk az erdélyi jellegünket. A műsorok eddig is elérhetők voltak a televízió YouTube-csatornáján, illetve a Facebook-oldalán, a nézői visszajelzésekből azonban egyértelműen kiderül, hogy az idősebb generáció számára fontosabb a hagyományos képernyőkön való jelenlét” – írja közleményében az Erdély Tv.

Az Erdély Tv a DIGI kábelhálózaton kívül a legnagyobb országos kábelszolgáltatók műsorcsomagjaiban (Orange, Vodafone, Telekom) is elérhető, mindemellett közel ötven helyi kábelszolgáltató kínálja nézőinek a csatorna műsorait.

Az Erdélyi Magyar Televízió Románia legnagyobb lefedettségű és nézettségű, magyar nyelven sugárzó tévécsatornája, 24 órás adásidővel. Műsorkínálatának fontos része a híradózás, amelyet mintegy kiegészít az idén indított élő közéleti politikai beszélgetőműsor, a 24plusz. Emellett a naponta élőben jelentkező színes műsora, a Mozaik a fiatal generáció megszólítását tűzte ki célul, de a hetente új témákkal jelentkező magazinműsoraiban valamennyi korosztály megtalálja a kedvére valót. Az Erdély Tv műsorai olyan felületet jelentenek, amelyen az erdélyi magyar társadalom a lehető leggazdagabb, legváltozatosabb formában mutathatja meg önmagát – teszik hozzá.

Abban az esetben, ha az Erdély Tv nem jelent meg automatikusan a RCS & RDS kábeltévé csatornalistájában, szükséges a rendszer frissítése.

HN-információ